Primul poem colectiv despre București va fi citit de Zilele Bucureștiului

Bucuresti21 - O epopee participativa

Primul poem colectiv despre București va fi citit de Zilele Bucureștiului

Bucureștiul are ritm, e viu, vibrant și plin de metafore. E, în fiecare zi, scenă și personaj. Detestat și iubit, deopotrivă, e o sursă de inspirație. Primul poem colectiv despre București va fi citit de Zilele Bucureștiului, la ARCUB Gabroveni.

 

București’21 este un poem-manifest participativ, care implică 40 de poeți români contemporani, din diverse generații și cu voci diferite. Curatorul proiectului este poeta Svetlana Cârstean.

 

Mecanismul poemului are la bază trei grupe de autori și trei poeți care au dat startul pentru fiecare grupă. Fiecare poet a scris apoi propriul text, de 21 de versuri, plecând de la ultimul vers al poetului precedent, necunoscând identitatea acestuia și nici poemul integral din care a fost extras versul respectiv.

 

București’21. O epopee participativă are scopul de a crea o hartă poetică a orașului în care locuim, muncim, creăm, dar și de a pune în evidență fenomenul poetic românesc contemporan, în dinamica lui bucureșteană. Adevărată epopee urbană cu peste 800 de versuri, București’21. O epopee participativă este un experiment unic în contextul literaturii noastre contemporane.

 

Construit ca o îmbinare de text, imagine și sunet, spectacolul-lectură se desfășoară în cadrul Zilelor Bucureștiului, sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 19.00, la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90.

 

Proiectul București ’21. O epopee participativă face parte din programul București Memoria|Explorarea|Imaginarea Orașului, care lansează candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.