Primarul interimar Răzvan Sava, împreună cu nouă reprezentanți ai sectorului cultural din București, va susține candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, în fața juriului internațional format din experți ai Comisiei Europene

12299328_1660244390902848_1294873956207891839_n

Primarul interimar Răzvan Sava, împreună cu nouă reprezentanți ai sectorului cultural din București, va susține candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, în fața juriului internațional format din experți ai Comisiei Europene

În perioada 7-10 decembrie, cele 14 orașe din România care candidează la titlul de Capitală Europeană a Culturii (CEaC) în 2021 își vor susține candidaturile în fața unui juriu internațional, format din experți ai Comisiei Europene, la Ministerul Culturii. Echipa București 2021 va susține prezentarea în fața juriului, pe 8 decembrie, la ora 16:30. Lista scurtă cu orașele finaliste care vor relua procesul de candidatură în 2016 va fi anunțată după încheierea prezentărilor, la o dată care va fi comunicată de Ministerul Culturii.

 

București este reprezentat în fața juriului internațional de o echipă formată din zece membri, reprezentanți ai municipalității și ai sectorului cultural, instituțional și independent: Răzvan Sava – Primarul General Interimar al Municipiului București, Cristina Nicolescu – Consilier General, Mihaela Păun – Director ARCUB, Raluca Ciută – Manager de Program ARCUB, membru în echipa de coordonare București2021, Anca Ioniță – Lector la UNATC, membru în echipa de coordonare București2021, Cosmin Manolescu – Artist și Manager Cultural, membru în Curatorium București2021, Nicoleta Bițu – Director Asociația RomanoButiq, membru în Curatorium București2021, Anamaria Vrabie – Economist Urban, co-fondator MKBT / Creative Room, membru în Curatorium București2021, Sabina Baciu – Consultant Politici Culturale, Responsabil de Strategia Culturală pentru București și Vlad Cătuna – Organizator Comunitar la Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe).

 

București a intrat în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, cu un concept inovator, Orașul In-vizibil, care urmărește să facă vizibilă cultura și să aducă arta mai aproape de locuitorii orașului. Admițând fragmentarea orașului, lipsa conexiunilor între el și locuitorii săi, precum și lipsa încrederii care îi domină pe aceștia, Orașul in-vizibil își dorește să descopere ce îi unește pe bucureșteni și ce îi face să se implice. Să analizeze potenţialul existent şi să lucreze cu el, să se concentreze asupra punctelor comune şi să canalizeze acest potenţial. Să folosească puterea invizibilă a culturii ca pe un instrument de transformare şi să i aducă în centrul acestei transformări pe cetăţenii creativi ai oraşului.
Candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 a fost inițiată și gestionată de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.