Vineri, 30 septembrie | 21:00 – 00:00 | Fața ascunsă remix | Grădina din Gura Siriului

19 septembrie, 2016

Fața ascunsă remix | Grădina din Gura Siriului
Un eveniment din cadrul seriei Accelerator de Idei București 2021

FB event | Website
Locul: Grădina din Gura Siriului, Gura Siriului 124
Data: vineri, 30 septembrie
Ora: 21:00-00:00
Accesul este gratuit. Performance-ul are loc in cadrul Noaptea Albă a Galeriilor 2016.

 

„Există o presiune foarte puternică în societate și există un cult din ăsta al fericirii, în care toți trebuie să fim fericiți” .

 

Fața ascunsă remix este un performance live audio-video care propune o explorare audio-vizuală a depresiei, așa cum se vede și se ascunde ea în București, în 2016. Cinty Ionescu (video design) și Sorin Păun Randomform (sound design) (re)interpretează și remixează live povești personale legate de depresie, pornind de la documentarul interactiv Fața ascunsă. Documentarul prezintă mărturiile a 15 persoane de vârste și sexe diferite, rezultate în urma unui proces de analiză de conținut și selecție a unei arhivei video de aproximativ 80 de ore. Propune, totodată, o cartare a depresiei în București din perspectiva recurențelor de idei și cuvinte folosite de persoanele intervievate. Acestea au format un limbaj al depresiei, o voce unitară a majorității, care s-a desprins în urma analizei de conținut.

Category
Program
Tags
2021, accelerator de idei, afara, ARCUB, arhiva, audio, Bucuresti, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, capitol, CEaC, cinty ionescu, depresie, fata ascunsa, fata ascunsa a depresiei, gradina din gura siriului, gratis, marturii, open lab, orasul invizibil, performance, pop up event kit, randomform, remix, sorin paun, titlu, video