Vineri, 29 mai | 9:30-11:30 și 14:30-16:30 | Ateliere Komunitas și Studio Basar | Hartă mentală | ARCUB Gabroveni

25 mai, 2015

Hartă mentală Ateliere Komunitas și Studio Basar
Vineri, 29 mai, 9:30-11:30 și 14:30-16:30, la ARCUB Gabroveni

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 88 din sectorul 3 și ai Școlii Gimnaziale numărul 127 din sectorul 5 iau parte la aceste ateliere și desenează  fiecare o hartă personală cu drumul de acasă până la școală. Ulterior, vor marca traseul schematic cu bandă adezivă color pe pardoseala din ARCUB Gabroveni. Lucrările cu propunerile lor  pentru îmbunătățirea spațiilor din curțile școlilor vor fi expuse în cadrul expoziției Școala în acțiune.

 

Educația urbană este o metodă inovatoare și interdisciplinară care propune introducerea tinerilor în diverse aspecte legate de mediul urban și de dezvoltarea urbană. Se bazează pe elemente specifice unor multor domenii precum antropologia urbană, urbanismul, arhitectura, sau educația civică, pe care le combină într-un mod inedit și prietenos, pe înțelesul tuturor.

 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele lor se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

 

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan și funcționează atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie urbană.

Category
Evenimente trecute, Galerie
Tags
asociatia, Basar, Bucuresti 2021, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, elevi, expozitie, Gabroveni, Hanul, harta, harta Bucurestiului, Komunitas, Rahova, repere, scoala 127, scoala 88, Scoala in actiune, Studio, Titan