Miercuri, 31 august | 17:00 – 20:00 | BDD: The Bucharest DendroBionts | Piața Sf. Gheorghe

22 august, 2016

Bucharest Disaster Detour: The Bucharest DendroBionts
Serie de evenimente din cadrul Acceleratorului de Idei București 2021
FB event | Website
Locul: plecare de la piața Sf. Gheorghe, stația tramvaiului 16
Data: miercuri, 31 august
Ora: 17:00 – 20:00
Pentru detalii suplimentare, contactează organizatorii la 0735 538 918 și 0728 374007.

 

Peste 100.000 de arbori au fost îngropați de noul proiect imobiliar care se dezvoltă pe fostul teritoriu al Pepinierei Tei-Toboc. Noii locatari, un soi de cicade care viețuiesc îngropate în perioade ciclice, își trimit embrionii până în Capitala Culturală. Pornim într-o expediție spre Terra Nova, locul unde mușuroaiele de termite se vor înălța cu 45 de etaje. Punem plasele de protecție și desenăm noua hartă a lăcomiei.

 

În București au loc grozăvii în timp real. Viața umană este un dezastru în plină desfășurare, care crește debordant odată cu complexitatea administrativă a societății. Micro-catastrofe au loc mereu ca rezultat al administrării și re-organizării teritoriului, iar puterea neînfrânată este ca un foc puternic care arde în mijlocul pustiei. În deșertul turbo-urbanistic al Bucureștiului de mâine traseul ordonanțelor, hotărârilor, contestărilor, ordinelor, dosarelor, notificărilor, codează și decodează la nesfârșit rutele noastre instabile printr-un peisaj devastat.

Category
Program
Tags
2021, 45 de etaje, accelerator, accelerator de idei, arbori, ARCUB, bucharest dendrobionts, bucharest disaster detour, Bucuresti, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, complexitatea administrativa, copaci, ingropati, micro-catastrofe, nou proiect imobiliar, open lab, pepiniera tei toboc, terra nova