Vineri, 27 mai – Luni, 27 iunie| Expoziția Romania Powered by Nature | MNAC Dalles

27 mai, 2016

Expoziția Romania Powered by Nature | MNAC Dalles
Eveniment partener
FB event
Locul: Bulevardul Nicolae Bălcescu 18
Data: 27 mai – 27 iunie
Ora: vernisaj – vineri, 27 mai, 19:00

 

Începând din această săptămână, Sala Dalles MNAC reintră în circuitul cultural din București, ca spațiu de experiment, înteracțiune și întalnire pentru grupuri de activism comunitar, artistic şi social. Sala Dalles se pregătește astfel, o dată cu întregul oraș, pentru candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.

 

Astăzi, vineri, 27 mai, la ora 19:00, în noua galerie are loc vernisajul expoziției Romania Powered by Nature, o inițiativă a Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 de a căuta împreună cu societatea civilă, instituțiile publice, industriile creative și publicul larg soluții viabile pentru a valorifica și promova capitalul natural al României. Aceasta va putea fi vizitată între 27 mai și 27 iunie 2016.

 

Este o expoziție work in progress dedicată naturii și inițiativelor cu impact asupra mediului, ecoturismului și economiei bazată pe resurse naturale dezvoltate de mediul public, privat și societatea civilă. În fiecare săptâmână, expoziția se va crea sub ochii publicului și se va completa cu dezbateri, grupuri de lucru, laboratoare tematice și ateliere pentru copii, toate organizate în jurul ideii pivot că natura este principala resursă competitivă a Românei în plan european și mondial.

Expoziția este organizată de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu: Muzeul Național de Artă Contemporană, Administrația Fondului Cultural Național, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ArCub, Institutul Cultural Român, Romanian-American Foundation, Raiffeisen Bank, Aqua Carpatica, DC Communication, Rowmania, Saint Gobain Glass Romania, Rigips Saint-Gobain.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 susține candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Category
Program
Tags
2021, activism, artistic, ateliere pentru copii, Bucuresti, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, capitalul natural al romaniei, CEaC, circuitul cultural, comunitar, dezbateri, expozitie, grupuri de lucru, idee pivot, impact asupra mediului, industriile creative, institutiile publice, interactiune, ivan patzaichin, laboratoare tematice, mila 23, mnac dalles, natura, publicul larg, romania powered by nature, rowmania, sala dalles, social, societatea civila, vernisaj, work in progress