Vineri, 27 mai | Atelier ȚOMAPAN: Istoria și practica artei pentru copii | Școala Genesis

23 mai, 2016

Atelier ȚOMAPAN: Istoria și practica artei pentru copii pe tema București, orașul in-vizibil | Școala Genesis
Eveniment partener
Locul: Șoseaua Străulești 89A
Data: vineri, 27 mai
Ora: 15:40

 

ȚOMAPAN este un curs de istoria și practica artei gândit pentru elevii claselor I-V ce se derulează în anul școlar 2015-2016 la Școala Gimnazială Genesis la inițiativa a doi artiști vizuali, Liliana Basarab și Delia Popa. Ne bucurăm să fim alături de echipa lor, ArtCrowd, vineri pentru un atelier tematic dedicat conceptului canditaturii noastre, București, orașul in-vizibil.

 

Structura cursului este inspirată de categoriile jocului Țomapan (Țări-Orașe-Munți-Ape-Plante-Animale-Nume), care se întind pe mai multe lecții și prezintă mai mulți artiști, presupunând învățarea unor tehnici: plante-animale – creaturi fantastice – oameni și supereroi – locuința și orașul, pe durata unui întreg an școlar.
Lecția dedicată orașului București este un atelier de urbanism și bricolaj ce dezvoltă percepția spațială, memoria și atenția. Trainerii și elevii participanți vizionează fotografii cu orașul București, iar pe baza hărții orașului localizează zonele în care locuiesc copiii și traseele lor către școală. Se studiază documentația adusă și sunt identificate și recunoscute monumentele, clădirile, străzile pe care le întâlnesc elevii, cum ar fi Arcul de Triumf, Statuia Aviatorilor sau mai recentul monument din Piața Revoluției. Apoi se creează, în echipe, variantele acestora în miniaturi din hârtie colorată. La final rezultă o lucrare comună în 3D, o colaborare între toți participanții prin care se ajunge la o mai bună cunoaștere a orașului.

 

Cursul se va încheia cu o expoziție de final la Galeria Posibilă, o galerie de artă contemporană din București, și la Hanul Gabroveni, unde vor fi expuse lucrări individuale și lucrări comune rezultate din activitatea întregului curs.

Category
Program
Tags
2021, animale, ARCUB, art crowd, atelier, atelier de urbanism, atelier tematic, atentie, bricolaj, Bucuresti, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, concept, Delia Popa, dezvolta perceptia spatiala, expozitie, fotografii, Hanul Gabroveni, harta orasului, invatarea unor tehnici, istoria artei, lectii, Liliana Basarab, lucrari, macheta, memorie, monumente, munti ape, nume, orase, orasul in-vizibil, orasul invizibil, pentru copii, plante, practica artei, prezinta artisti, scoala genesis, tari, tomapan, trasee