Vineri, 21 octombrie | 19:00 – 22:00 | Expozitie de fotografii: De la Lemaitre la Timpuri Noi! | La firul ierbii

17 octombrie, 2016

Expozitie de fotografii: De la Lemaitre la Timpuri Noi! | La firul ierbii
Un eveniment din cadrul seriei Generator București 2021

FB event 
Locul: La firul ierbii, Splaiul Unirii 160
Data: vineri, 21 octombrie
Ora: 19:00 – 22:00
Accesul este gratuit. Mai multe detalii la 2016timpurinoi@gmail.com.

 

Timpuri Noi este abia acum un nume strâns legat de ceea ce se întâmplă în cartier. Deși a fost pus de comuniști pentru a șterge orice urmă a trecutului, iată că el se întoarce ca un bumerang, reprezentând mai bine ca niciodată suflul nou al imaginației si creativității. Cum s-au nascut industriile din cartier, dezvoltate în special de Louis Lemaitre și Dumitru Mociornița, cum au apărut casele, micii negustori, cum s-a creat o relație între aceștia, cum se nasc ideile în spațiile fostelor fabrici, despre toate acestea și despre viitorul unui loc încă pitoresc, puternic legat de cursul râului Dambovița, puteți afla vizitând expoziția de fotografie De la Lemaitre la Timpuri Noi!, la al cărei vernisaj are loc pe 21 octombrie 2016, înceând cu ora 19:00.

 

În perioada 22 octombrie – 20 noiembrie, expoziția va putea fi văzută în diferite spații din cartier, precum Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, Ceainăria cu cărți, Galeria Events, precum și în aer liber, pe podul Timpuri Noi sau în scuarurile de lângă stația de metrou Timpuri Noi.

 

Calendar de activităţi:
Expoziţie itinerantă de fotografii cu străzi şi case istorice din cartier, vernisaj în 21 octombrie.
În 5 şi 6 noiembrie, ateliere creative de arhitectură pentru copii şcolari, susţinute de Asociaţia Câte-n lună şi-n mansardă.
În 12 şi 13 noiembrie, ateliere creative de land art pentru preşcolari, coordonate de Artelier D, Proiecte pentru copii.
Iar în 19 şi 20 noiembrie, ateliere de storytelling intergeneraţional, în spaţiul proiectului La firul ierbii, din Splaiul Unirii nr.160.

Category
Program
Tags
2021, ARCUB, Bucuresti, bumerang, candidat, candidatura, Capitala Europeana a Culturii, cartier, case, ceainaria cu carti, comunisti, creativitate, cursul dambovitei, de la lemaitre la timpuri noi, dumitru mociornita, expozitie, fotografie, fotografii, fundatia comunitara bucuresti, galeria events, generator, imaginatie, industrii, la firul ierbii, louis lemaitre, mici negustori, oras, pitoresc, spatiile fostelor fabrici, timpuri noi