VINERI, 20 MAI – DUMINICĂ, 5 IUNIE | 10:00 – 22:00 | ROMANIAN DESIGN WEEK | PIAȚA AMZEI

17 mai, 2016

Romanian Design Week | Piața Amzei
Eveniment partener
FB Event | Website
Adresa: Piața Amzei 13
Data: vineri, 20 mai – duminică, 5 iunie
Ora: între 10:00 – 22:00. Evenimentul de deschidere din 20 mai are loc între orele 19:00 – 22:00.
Intrarea e liberă.

 

Lucrările a 150 de designeri și arhitecți sunt expuse la Piața Amzei cu sprijnul ARCUB, odată cu cea de-a patra ediție a Romanian Design Week, cea mai mare celebrare a designului românesc.

 

Ca în fiecare an, expoziția centrală Romanian Design Week va aduce în atenţia publicului cele mai bune proiecte de design din ultimul an în domeniile: Arhitectură, Urbanism, Design de obiect, Design Hibrid, Design grafic şi ilustraţie, Design Vestimentar şi Design de produs. Selecția lucrărilor a fost făcută de către organizatorii de la The Institute, alături de un board de consultanți din care fac parte: Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, director de creație și fondator Intro, Ovidiu Hrin, graphic designer și Ștefan Barutcieff, director de creație la Pilotfish, München.

 

Considerând clădirea Pieței Amzei drept unul dintre cele mai atrăgătoare și enigmatice obiective din centrul Bucureștiului pentru un arhitect, arhitectul Attila Kim și-a propus ca prin arhitectura expoziției centrale să pună în valoare spațiul dinamic al pieței și să valorifice toate elementele definitorii ale clădirii. „Fluiditatea spațiului interior, relația vizuală dintre nivelurile inundate de lumină naturală, sau legăturile cu spațiile exterioare de facturi diferite de la ambele niveluri oferă foarte multe elemente de exploatat în definirea traseului și a formei arhitecturale a expoziției. Inspirată din funcțiunea de bază a clădirii, expoziția centrală își propune să devină un loc de întâlnire cu o atmosferă vibrantă, care să ne ofere imagini largi de ansamblu, atât la propriu, cât și la figurat”, explică el.

 

Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, țările invitate la cea de-a patra ediţie a Romanian Design Week, vor prezenta în cadrul expoziției „A Turn for the Better” cinci propuneri de dezvoltare urbană create de arhitecţi, urbanişti şi activişti din ţările scandinave. Expoziţia, care va avea loc la Piața Amzei, este organizată cu sprijinul ambasadelor Danemarcei, Finlandei, Norvegiei şi Suediei în România și cu aportul financiar al Fondului Cultural Nordic.

 

Harta Romanian Design Week 2016 va cuprinde 50 de evenimente conexe care se vor derula pe parcursul celor 17 zile – conferinţe, expoziții, proiecţii sau ateliere, ce vor avea loc în diverse spații convenționale și neconvenționale, galerii de artă, studiouri de design, ateliere sau showroom-uri cu scopul de a promova designul și toate disciplinele acestuia. Descoperă aici harta evenimentelor conexe de anul acesta și expozițiile, performance-urile și petrecerile care fac parte din programul oficial RDW 2016.

 

Romanian Design Week susține candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Category
Program
Tags
2016, 2021, ARCUB, arhitectura, attila kim, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, design de obiect, design de produs, design grafic, design hibrid, design vestimentar, ilustratie, piata amzei, romanian design week, the institute, urbanism