Vineri, 12 iunie | 9:30-11:30 și 14:30-16:30 | Ateliere Komunitas și Studio Basar | Machetă cu repere | ARCUB Gabroveni

8 iunie, 2015

Ateliere Komunitas și Studio Basar | Machetă cu repere | Titan
Vineri, 12 iunie, 9:30-11:30 și 14:30-16:30, la ARCUB Gabroveni

Elevii Școlii Generale 88 din sectorul 3 au construit o machetă pop-up cu repere alese de ei din cartierul în care locuiesc. Acestea recrează cartierul Titan, cu clădiri, spații pe care le frecventează singuri sau cu parinții, dar și cu întămplări sau peripeții care le sunt dragi.

În după-amiaza aceleiași zile, s-au alăturat proiectului și elevii Școlii generale 127, din sectorul 5. Machetele lor se alătură expoziției Școala în acțiune, ce recrează harta Bucureștiului așa cum este el văzut de generația următoare. Aceasta poate fi vizitată în perioada 5-12 iunie, între orele 10:00-22:00, la ARCUB Gabroveni, Sala Coloanelor.

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele lor se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan și funcționează atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie urbană.

Category
Evenimente trecute, Galerie
Tags
asociatia Komunitas, Bucuresti 2021, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, elevi, expozitie, Hanul Gabroveni, harta Bucurestiului, macheta, pop-up, Scoala in actiune, Studio Basar, Titan