Vineri, 10 – duminică, 12 iunie | 14:00 – 20:00 | Street Delivery Meserie! | Strada Arthur Verona

30 mai, 2016

Street Delivery Meserie! | Strada Arthur Verona
Eveniment partener
FB event | Website
Locul: strada Arthur Verona
Data: vineri, 10 iunie – duminică, 12 iunie
Ora: 14:00-20:00

 

Street Delivery adună în fiecare an oameni din diferite colțuri ale orașului care creează lucruri în comunitățile lor și care, împreună, prin munca lor de zi cu zi, schimbă lumea — bucată cu bucată, șurub cu șurub, stradă cu stradă. În ultimul timp în București, industriile creative au început să devină tot mai active, mai vizibile, să-și facă loc pe străzile și prin cartierele orașului. Grupuri de prieteni, colegi de muncă sau de apartament se asociază și se apucă de meșterit la fațada socială și culturală a orașului. În același timp, o altă parte a orașului dispare. Recent s-au închis atelierele aflate în clădiri cu risc seismic, ce înseamnă peste 80% din atelierele tradiționale, iar mulți dintre meșteșugari au rămas fără spații de lucru, fără clienții lor fideli și, prin urmare, fără meserie.

 

În Street Delivery aduce împreună noua generație de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecți, artiști 3D, programatori șamd) și meșteșugarii tradiționali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, șelari, ceaprazari etc.), într-o încercare de a construi punți între meseriași vechi și noi pentru un schimb de tehnici și viziuni din care să iasă scântei. Ce pot să creeze împreună un cizmar și un artist 3D? Dar un designer de produs și un pălărier, un programator și un tocilar, un DJ și un ceasornicar?

 

Împreună ne recuperăm orașul și transformăm carosabilul într-un spațiu de promenadă mobilat cu idei. Echipa noastră de voluntari va fi și ea acolo, alături de Caravana București 2021 și instalația Notebook, pe care poți să ne transmiți ce îți dorești tu pentru orașul anului 2021. Hai să împletim generații, să reinventăm meserii, să ne regăsim între noi. Pentru că în 2016 Street Delivery e #Meserie!

 

Street Delivery Meserie! este organizat în parteneriat cu ARCUB ca proiect strategic al Bucureștiului pentru candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Category
Program
Tags
2021, apartament, ARCUB, ateliere, ateliere traditionale, Bucuresti, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartiere, CEaC, colegi, colturi ale orasului, comunitati, eveniment partener, grupuri de prieteni, impletim generatii, industrii creative, instalatie, makeri, mestesugari, munca, ne regasim, notebook, oameni, recuperam orasul, reinventam meserii, schimb de tehnici, schimba lumea, spatii de lucru, spatiu de plimbare, spatiu de promenada, Street Delivery, street delivery meserie, tehnica, zi cu zi