Strategia Culturală a Bucureștiului are un nou website

23 martie, 2016

Strategia Culturală a Bucureștiului 2016-2026 se mută la o nouă adresă. Studiile comisionate de către ARCUB și alte documente de politici publice consultate pentru elaborarea strategiei pot fi accesate acum pe www.strategiaculturalabucuresti.ro, urmând ca și documentul strategic să fie disponibil în scurtă vreme.

 

Strategia Culturală pe termen lung este o prioritate absolută pentru orașul nostru. Ea reprezintă și o condiție de bază pentru candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, fără de care orașul ar putea fi descalificat din competiție. Săptămâna trecută, echipa București 2021 a participat la o întâlnire de lucru cu orașele finaliste din România: Baia Mare, Cluj Napoca și Timișoara, organizată de Ministerul Culturii. În cadrul acesteia, Steve Green, președintele juriului de experți care a evaluat orașele candidate la titlul de Capitală Europeană a Culturii în prima etapă a competiției, a explicat în detaliu recomandările făcute de juriul de experți pentru a doua etapă a competiției.

 

În ce privește Bucureștiul s-a subliniat că, pentru finalizarea procesului de candidatură, la momentul depunerii dosarului, în august 2016, orașul trebuie să dețină o strategie culturală aprobată de Consiliul General și în curs de implementare. Documentul nu va fi însă unul final, pentru următorii 10 ani, ci poate fi amendat și completat ulterior. Steve Green a precizat că juriul de experți înțelege complexitatea demersului de elaborare a strategiei culturale pentru un oraș de mărimea Bucureștiului, dificultatea acoperirii întregului sector cultural în timpul avut la dispoziție și recomandă, în această etapă, asumarea unor principii, votarea lor și continuarea procesului de ajustare a documentului, pe pe măsură ce se finalizează strategiile instituțiilor culturale.

 

Documentul strategic la nivelul municipiului București urmează a fi supus dezbaterii publice în perioada aprilie – iunie 2016, urmând ca după alegeri Strategia Culturală să fie votată de către noul Consiliu General. De altfel, toate orașele din competiție vor trebui să își reafirme angajamentele incluse în strategiile culturale locale după alegerile din iunie 2016.

Category
Stiri
Tags
2021, a doua etapa a competitiei, aprobata, ARCUB, baia mare, Bucuresti, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, cluj napoca, competitie, complexitate, consiliul general, demers, dificultate, document, document strategic, in curs de implementare, intalnire de lucru, juriu de experti, marimea bucurestiului, ministerul culturii, orase candidate, orasul nostru, politici publice, prioritate absoluta, recomandari, romania, sector cultural, Steve Green, strategia bucurestiului, Strategia Culturala, strategia culturala a bucurestiului, strategie, studii comisionate, timisoara