Sâmbătă, 25 iunie – Vineri, 22 iulie | Grădini de vară | București

24 iunie, 2016

Grădini de vară | În București
Evenimente partenere
Website
Data: între sâmbătă, 25 iunie – vineri, 22 iulie
Program:
Sâmbătă, 25 iunie – ora 18:00 – Muzeul Satului. Intrarea este liberă (cu excepția biletului de acces în Muzeul Satului).
Duminică, 26 iunie – ora 19:00 – Lokal (Eminescu 57A). Intrarea este liberă.
Vineri, 1 iulie – ora 19:00 – Grădina Botanică. Intrarea este liberă (cu excepția biletului de acces în Grădina Botanică).
Sâmbătă, 2 iulie – ora 20:00 – Cărturești Carusel. Intrarea este liberă.
Duminică, 3 iulie – ora 21:00 – Grădina Viitorului (Strada Viitorului 153). Intrarea este liberă.
Vineri, 15 iulie – ora 18:00 – Muzeul Satului. Intrarea este liberă (cu excepția biletului de acces în Muzeul Satului).
Vineri, 22 iulie – ora 19:00 – Grădina Botanică. Intrarea este liberă (cu excepția biletului de acces în Grădina Botanică).

 

„Seara orașul se însuflețește dinnou, mulțimea se adună prin cafenelele sau grădinile cu muzică…”, spunea Eduard Marbeau în publicația „Correspondent”, Paris 1881, despre Bucurestii sfârșitului de secol XIX.

 

Suntem alături de Asociația Culturală ISVOR, care de-a lungul verii prezintă proiectul „Grădini de vară / Enescu: urban vs. tradițional”, o serie de concerte ale ansamblului Imago Mundi prin care caută să promoveze un program muzical original, dedicat marelui compozitor și inspirat de celebrele sale Rapsodii Române.

 

Concertele din cadrul Grădinilor de vară sunt comentate vizual de proiecții video mixate în timp real, ansamblul Imago Mundi propunând regăsirea trecutului din perspectiva contemporană. Concertele au durata de o oră și sunt organizate în spații emblematice ale Bucureștilor. Acestea sunt, asumat sau nu, reinterpretări ale grădinii de vară bucureștene de la sfârșitul secolului XIX – la fel ca atunci (sau, ceva mai târziu, în perioada interbelică), gradina de vară poate juca rolul spațiului de re-activare a comunităților locale; de destindere în serile călduroase de vară; de (re)conectare la viața culturală. Programul este accesibil pentru toate vârstele și gusturile: publicul se va bucura să (re)cunoască teme precum „Am un leu și vreau să-l beu”, „Sârba lui Pompieru”, „Țânțăraș cu cizme largi”, „Văleu, lupu mă mănâncă” sau „Pe o stâncă neagră”, interpretate într-o manieră originală, cult-contemporană.

Category
Program