Sâmbătă, 1 octombrie | 12:00 – 15:00 | BDD: Palmierii din gropile de obuz | Grădina Botanică

19 septembrie, 2016

Bucharest Disaster Detour: Palmierii din gropile de obuz
Proiect din cadrul Acceleratorului de Idei București 2021
FB event | Website
Unde:  Poarta Grădinii Botanice D. Brândza”
Data: sâmbătă, 1 octombrie
Ora: 12:00
Acces gratuit.
Ghid: Claudiu Cobilanschi
Pentru detalii suplimentare, contactează organizatorii la contacto@bucharestdisasterdetour.com, sau la telefon 0735 538 918 și 0728 374 007.

 

În urma cu mai bine de 70 de ani, una din primele zile de aprilie (4 aprilie 1944) devenea un coșmar pentru cercetătorii Grădinii Botanice din București. Datorită apropierii fizice de Gara de Nord și confuziei avioanelor de bombardament, luminile uzinei de energie termică și-au prelungit arealul până deasupra pașnicului institut de cercetare biologică. Sute de bombe au măturat atât teritoriul Grădinii cât și cel al adăpostului improvizat din interior. Un peisaj al răului, al distrugerii și al cruzimii a înlocuit pajiștile anterioare. Zeci de gropi de obuz au devenit, cu timpul, tot atâtea locuri unde lăstari exotici au crescut din nou. Am găsit harta acestei zile triste, traseul urmelor de explozii de pe lângă serele botanice. Avem un tur al lor, în configurația de astăzi, ne vedem sâmbătă la ora 12.00.

Ghidul vostru, Claudiu Cobilanschi.

 

Category
Program
Tags
2021, accelerator, accelerator de idei, adapost, al doilea razboi mondial, ARCUB, bdd, bombardament, bucharest disaster detour, Bucuresti, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, claudiu cobilanschi, explozii, gradina botanica, gropi, obuz, obuze, open lab, orasul invizibil, palmierii din gropile de obuz, peisaj, rau