Marți, 26 mai | 16:00 – 18:00 | Ateliere Komunitas și Studio Basar | Machetă cu repere | ARCUB Gabroveni

25 mai, 2015

Machetă cu repereAteliere Komunitas și Studio Basar 
Marți, 26 mai, 16:00-18:00, la ARCUB Gabroveni

 

În cadrul acestui atelier, elevii Școlii Generale Ferdinand I din sectorul 2 produc o machetă pop-up cu repere din oraș alese de ei (clădiri, locuri frecventate dar și întămplări sau experiențe care le-au atras atenția). Macheta va fi inclusă în expoziția Școala în acțiune de la ARCUB Gabroveni ce recrează harta Bucureștiului, așa cum este el văzut de generația următoare.

 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele lor se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

 

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan și funcționează atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie urbană.

Category
Evenimente trecute, Galerie
Tags
asociatia, Basar, Bucuresti 2021, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, elevi, expozitie, Ferdinand I, Gabroveni, Hanul, harta Bucurestiului, Komunitas, macheta, pop-up, Scoala, Scoala in actiune, Sector 2, Studio