Marți, 2 iunie | 14:30-16:30 | Ateliere Komunitas și Studio Basar | Expediție | ARCUB Gabroveni

3 iunie, 2015

Expediție Ateliere Komunitas și Studio Basar
Marți, 2 iunie, 14:30-16:30, la ARCUB Gabroveni

În această săptămână atelierul se desfășoară în sectorul 5 din București, unde 15 elevi de clasa a VI-a de la Școala Generală nr. 127 sunt inițiați în lumea fotografiei. Ei învață să identifice aspecte importante precum lumina, încadrarea, subiectul, apoi împart în trei echipe, care primesc o temă de urmărit în timpul unei incursiuni prin cartierul în care se găsește școala lor. În plus, fiecare participant realizează un portret al unei persoane necunoscute. Fotografiile rezultate sunt aduse la ARCUB Gabroveni, unde o parte din ele urmează să fie selectate pentru a fi incluse în expoziția Explorarea Orașului – Școala în Acțiune.

Educația urbană este o metodă inovatoare și interdisciplinară care propune introducerea tinerilor în diverse aspecte legate de mediul urban și de dezvoltarea urbană. Se bazează pe elemente specifice unor multor domenii precum antropologia urbană, urbanismul, arhitectura, sau educația civică, pe care le combină într-un mod inedit și prietenos, pe înțelesul tuturor.

 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele lor se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

 

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan și funcționează atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie urbană.

Category
Evenimente trecute
Tags
asociatia, Basar, Bucuresti 2021, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, elevi, explorare urbana, expozitie, foto, fotografie, Gabroveni, Hanul, Komunitas, scoala 127, Scoala in actiune, sector 5, Studio