Luni-duminică, 10-23 august | Expoziție ale atelierelor de educație urbană | ARCUB Gabroveni

10 august, 2015

Expoziție ale atelierelor de educație urbană ale asociației Komunitas și studio Basar
Luni, 10 august – duminică, 23 august | 10:00-22:00 | ARCUB Gabroveni
FB Event

 

De-a lungul anului școlar încheiat în această vară, Asociația Komunitas împreună cu studio Basar au organizat o serie de ateliere de educație urbană, în cadrul proiectului de candidatură al Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

 

Elevi din 6 școli ale Bucureștiului au luat parte la câte trei ateliere cu tematici diferite, atât la ARCUB Gabroveni, cât și în vecinătatea școlilor pe care le frecventează. Cei mici au avut ocazia de a-și cunoaște mai bine împrejurimile zonelor în care locuiesc sau învață, de a observa și de a gândi, ca niște oameni mari, modalități de a transforma orașul. Ideile lor se regăsesc în hărțile mentale, în machetele cu repere și în documentările rezultate din expedițiile urbane la care au participat.

 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la bază conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele lor se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

 

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan și funcționează atât ca un studio de arhitectură, cât şi ca o echipă Search-and-Rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie urbană.

Category
Evenimente trecute, Galerie
Tags
2021, asociatia, Basar, Bucuresti, Bucurestiului, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, documentare, elevi, explorare, expozitie, harta, Komunitas, macheta, pop-up, popup, repere, Studio, urbana