Luni, 5 – miercuri, 14 septembrie | STOP CADRU: Creating The City | Muzeul Țăranului, ARCUB

1 septembrie, 2016

CREATING THE CITY
Serie de evenimente din cadrul STOP CADRU – Bucureștiul in-vizibil
FB event
Locul: Muzeul Țăranului, ARCUB
Data: luni, 5 septembrie – miercuri, 14 septembrie
Accesul la evenimente este gratuit.

 

Hai să ne jucăm de-a scriitorii, să ne obișnuim cu ei și cu scrisul. Să ne împrietenim cu personaje adolescente celebre și să ne imaginăm cum continuă poveștile lor. Citim, dezbatem, votăm, facem scenarii. Apoi construiți propriile texte și-o să vedeți din interior cum se construiește o lume ficțională. Și o revistă adevărată. Impactul imaginii e uneori mai mare decît al cuvîntului. Dar cum funcționează ele împreună? Ce spun despre noi și ce alegem din noianul zilnic? Care dintre ele ajung să spună o poveste despre noi? Ce detalii din viața noastră alegem și delegăm ca să spună adevărul despre noi înșine ?

 

Ce am purtat joi reprezintă o serie de ateliere creative multidisciplinare, realizată după un concept gîndit de Ana Maria Sandu (scriitoare și jurnalistă), Maria Balabaș (jurnalistă radio) și Svetlana Cârstean (poetă și manager cultural). Este o aventură de și pe hîrtie, pe care la sfîrșitul atelierului o puteți lua cu voi acasă. Atelierele inițiază participanții în tehnica scrisului, oferind în același timp și instrumente de lectură și interpretare a textelor de orice fel, dar și a fotografiei, a artelor vizuale în general, a inserțiilor sonore. Ce am purtat joi construiește tematica și modul de lucru în cadrul atelierului inițiat de București 2021 – Creating the City, ca parte a proiectului pilot cu același titlu.

 

PROGRAM
Luni, 5 – joi, 8 septembrie: atelier creativ pentru copii și adolescenți, Muzeul Țăranului & ARCUB.
Luni, 12 – marți, 13 septembrie, între 10:00 – 20.00: prezentarea video a atelierului, ARCUB, Foaier Sala Mare.
Miercuri, 14 septembrie, ora 10:00: lansarea broșurii Ce am purtat joi – publicație creată de copii & adolescenți în cadrul atelierului, ARCUB, Foaier Sala Mare.

Category
Program
Tags
2021, adolescenti, ana maria sandu, ARCUB, arte vizuale, ateliere creative multidisciplinare, aventura pe hartie, Bucuresti, bucurestiul invizibil, candidatura, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, construim texte, copii, creating the city, evenimente, fictiune, fotografie, imaginatie, lume fictionala, Maria Balabas, ne jucam de-a scriitorii, personaje, povesti, revista adevarata, scenarii, stop cadru, sunet, svetlana carstean, tehnica scrisului, titlu