Luni, 30 mai | 19:00 | Povești dictate| Teatrul Replika

27 mai, 2016

Povești dictate | Centrul de Teatru Educațional Replika
O seară în cadrul proiectului Povești la Replika
FB event
Locul: Lânăriei 93-95
Data: luni, 30 mai
Ora: 19:00-22:00

 

Luni ne vedem din nou la Povești la Replika, proiectul de artă educațională și cultură participativă ce abordează teme și subiecte abordate sunt puțin explorate în arta contemporană românească, dar totuși extrem de pregnante, într-un format la granița dintre forme de expresie și domenii diferite, care au un conținut similar.

 

PROGRAM POVEŞTI DICTATE

 

19:00 | TEATRU: În cuvintele tale
Producător: Asociaţia Culturală Replika şi ANPBR
Text: Peca Ştefan
Regia: Radu Apostol
Scenografia: Arh. Gabi Albu
Video: Elena Găgeanu
Filmare live: Viorel Cojanu
Muzica: Bogdan Burlăcianu
Durata: 1h 25 min
Limita de vârstă: 10+

Pentru Doiniţa, o elevă de 11 ani, moartea surorii mai mici e o suferinţă peste care nu reuşeşte să treacă. În momentul în care şcoala în care învaţă Doiniţa este selectată să reprezinte România la Târgul Educaţional Internaţional Lumea ca o şcoală, din Oslo, Norvegia, atât mama cât şi profesorii percep această participare ca pe o şansă pentru ca Doiniţa să uite de sora ei. Copiilor li se cere să creeze compuneri cu tema „România în cuvintele tale”. În timpul şedinţei cu părinţii, se constată că cei mai mulţi copii nu cunosc tradiţiile şi obiceiurile la români, dar. în schimb, au foarte multă imaginaţie şi creativitate. Doiniţa îi bulversează pe toţi prin compunerea ei. Mama şi directoarea şcolii concep o nouă compunere pe care i-o dau Doiniţei să o înveţe ca să o poată prezenta la Oslo. Doiniţa reuşeşte prin această compunere să se împace cu ideea morţii surorii ei.

 

20:00 | CARTE: Prezentarea cărţii Formarea inovatorilor. Cum crești tinerii care vor schimba lumea de mâine
De: Tony Wagner, traducerea Anca Sevcenco, Editura Trei, 2014.

Ce fel de educaţie poate ajuta copiii de azi pentru a reuşi în era informaţiei şi a inovării? Cum poate fi încurajată creativitatea tinerilor angajaţi? În ce mod părinţii pot cultiva curiozitatea şi inventivitatea celor mici? Plecând de la triunghiul joc-pasiune-determinare, Tony Wagner reface traseul formativ al câtorva dintre cei mai străluciţi inovatori ai zilelor noastre, de la inginerul care a contribuit decisiv la crearea primului iPhone, la activişti sociali care născocesc, în Africa, „biciclete” ieftine pentru depănuşat. Pe lângă interviurile cu aceste minţi pline de creativitate, Wagner discută şi cu profesorii şi părinţii acestor inovatori. Scopul său este să arate cât de importantă este o copilărie în care sunt încurajate pasiunile celor mici şi cât de mult contează modelul personal al dascălilor dedicaţi. De asemenea, sunt descrise câteva dintre liceele şi facultăţile americane cele mai vizionare ca programă şi ca abordare interdisciplinară.

 

21:00 | FILM: Proiecţie scurt-metraje ANIMAȚIE în parteneriat cu CINEPUB
A Big Step (Romania – 2009 – 1’10), regia și animația: Bogdan Mihăilescu
Action Movie (Romania – 2011 – 1’15), regia și animația: Bogdan Mihăilescu
Becoming (Romania – 2012 – 5’20), regia și animația: Andrei Sopon
Copacul urban (Romania – 2009 – 8’45’’), regia, scenariul: Vali Chincișan
Metamorphose (Romania – 2013 – 5’45), regia și animația: Florian Simovici
Metamorphosis (Romania – 2012 – 1 minut), regia și animația: Bogdan Mihăilescu
Sancta Simplicitas (Romania – 2013 – 1’15), regia și animația: Bogdan Mihăilescu
Țepi (Romania – 2013 – 5’15), regia: Andra Berilă, animația: Bogdan Crivoi

 

Asociația Culturală REPLIKA susţine candidatura orașului Bucureşti 2021 la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Category
Program
Tags
2021, a big step, abandon scolar, action movie, andrei sopon, animatie, anpbr, ARCUB, arta contemporana romaneasca, arta educationala, asociatia culturala replika, becoming, bogdan crivoi, bogdan mihailescu, Bucuresti, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, carte, CEaC, cinepub, copacul urban, cultura participativa, cum cresti tinerii, editura trei, educatie, era informatiei, film, florian simovici, formarea inovatorilor, in cuvintele tale, incurajeaza creativitatea, inovare, lumea de maine, metamorphose, metamorphosis, open lab, parinti plecati la munca in strainatate, peca stefan, povesti dictate, povesti din sectie, povesti la replika, radu apostol, replika, romania in cuvintele tale, sancta simplicitas, scurt metraje, teatru, tepi, tony wagner, traditii si obiceiuri, vali chincisan, violenta in scoala