Luni, 30 mai | 11:00 | Asociația Culturală Macondo: Filme pentru liceeni | Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc

27 mai, 2016

Filme pentru liceeni | Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc
Eveniment partener, organizat de Asociația Culturală Macondo
FB Page
Locul: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc
Data: luni, 30 mai
Ora: 11:00-13:00

 

Susținem programele culturale alternative în școlile și liceele bucureștene. Luni, 30 mai, elevii Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Dumitru Moțoc vor viziona și discuta despre filmul La Vie en Grand, începând cu ora 11:00.
Filme pentru liceeni este un proiect de educație prin film dezvoltat de Asociația Culturală Macondo și asociația elvețiană Lanterna Magică, care explorează potențialul educativ al filmelor împreună cu liceele din București și alte 12 orașe din țară pe parcursul a 20 de luni. În perioada 9 mai – 30 iunie, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5, elevii celor 9 licee din zonă se vor bucura de 13 proiecții și 4 workshop-uri.

Liceenii vizionează și dezbat apoi filme selectate special pentru ei, iar profesorii lor participă la 6 workshop-uri de formare. Pe baza Ghidului Educativ elaborat de echipa proiectului, profesorii vor recurge la o metodă alternativă și interactivă de predare a unor subiecte relevante pentru societatea autohtonă: egalitea de gen, planificarea familială, diferențele culturale, comunicare între generații. De asemenea, prin intermediul celor 8 lecții de cinema, tinerii vor explora ABC-ul lumii cinematografice.

Asociația Culturală Macondo susține candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Category
Program
Tags
2021, ARCUB, asociatia culturala macondo, Bucuresti, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cinematografie, colegiul tehnic, comunicarea intre generatii, dezbatere, diferente culturale, dumitru motoc, egalitatea de gen, filme, filme pentru liceeni, ghidul educativ, la vie en grand, lanterna magica, licee, liceeni, planificare familiala, sectorul 4, vizionare, workshopuri