LUNI, 2 MAI | 19:00 | POVEŞTI DE PUS LA COLȚ | TEATRUL REPLIKA

28 aprilie, 2016

Povești de pus la colț | Centrul de Teatru Educațional Replika
O seară în cadrul proiectului Povești la Replika
FB event
Locul: Lânăriei 93-95
Data: luni, 2 mai
Ora: 19:00-22:00

Luni ne vedem din nou la Povești la Replika, proiectul de artă educațională și cultură participativă ce abordează teme și subiecte abordate sunt puțin explorate în arta contemporană românească, dar totuși extrem de pregnante, într-un format la granița dintre forme de expresie și domenii diferite, care au un conținut similar.

 

PROGRAM POVEŞTI DE PUS LA COLȚ

 

19:00 | TEATRU: Copii răi
Copii răi – producător Asociaţia Culturală Ado
Text: Mihaela Michailov
Mişcarea scenică: Farid Fairuz
Regia: Alex Mihăescu
Muzică live: Jak Neumann
În distribuţie: Katia Pascariu, Jak Neumann
Fotografii: Cristi Macovescu
Durata: 1 oră
Limita de vârstă: 8+

O fetiță de 11 ani nu stă „cuminte în banca ei”. Învârte elastice în timpul orelor. Se joacă de-a copilul liber. Visează girafe. E mutată de la o școală la alta pentru că nu se încadreză în sistem. Nu e un copil lider. Nu e un copil productiv. În timpul orei de istorie, profesoara o pedepsește. Apoi colegii devin violenți cu ea. Apoi ea tace. Apoi ea nu mai vrea nimic. Mâine o să meargă la o școală nouă. Dar în ce școală este lăsate să fie ceea ce e – un copil nedresat?
Copii răi vorbește despre violență și supunere. Despre imaginația care se pedepsește pentru că îndrăznește să se exprime. Despe reguli și excese care pun la colț libertatea copiilor. Copii răi este un spectacol despre sistemul de educaţie din România, despre formele de violenţă care transformă o pedeapsă aparent banală într-o ameninţare colectivă, despre relațiile de putere copii-profesori-părinți.

 

20:00 | CARTE: Prezentarea studiului Prevenirea şi combaterea violenţei în școală (UNICEF, Institutul de Ştiințe ale Educaţiei).

 

20:30 | FILM: Proiecţie scurt-metraje în parteneriat cu CINEPUB

Calea Dunării (România – 2013 – 13 min.), regia și scenariul: Sabin Dorohoi
Distribuție: Răzvan Schinteie; Constantin Dinulescu; Serena Stanciu; Ileana Căprariu

Ionuț, un băiat de 7 ani, trăieşte împreună cu bunicul lui într-un sat de lângă Dunăre. Părinţii lui lucrează în străinătate, la Viena, iar Ionuţ își dorește să îi revadă. Călătoria pe Dunăre pare singura variantă pentru el…

Icre negre (România – 2009 – 24 min.), regia: Răzvan Săvescu, distribuția: Ana Radu, Andi Vasluianu, Oana Ioachim

În dimineața ajunului de Crăciun, Robert călătorește, împreună cu fiica lui, de la Tulcea la București. Robert trebuie să-i ducă niște icre negre doamnei Zina, o femeie bogată care trăiește într-un cartier select din capitală. Pentru fiica lui, aceasta e prima vizită în capitală.

De azi înainte (România – 2011 – 36 min.), regia: Dorian Boguță, distribuție: Teo Corban, Cătălin Jugravu, Mirela Oprişor

Ștefan face 18 ani, iar taică-su decide că este ziua când trebuie să devină „bărbat”, cu toate consecințele ei. Numai că lucrurile nu stau așa cum crede el și lecția pe care o primește de la băiatul său e una dramatică.

 

Asociația Culturală REPLIKA susţine candidatura orașului Bucureşti 2021 la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

Category
Program
Tags
2021, abandon scolar, ARCUB, arta contemporana romaneasca, arta educationala, asociatia culturala ado, Bucuresti, calea dunarii, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, carte, ce cred adolescentii despre viitor, CEaC, cinepub, copii rai, cultura participativa, de azi inainte, dorian boguta, farid fairuz, film, filme, forme de abuz al autoritatilor, icre negre, in banca ei, mihaela michailov, nu sta cuminte, open lab, parinti plecati la munca in strainatate, piesa de teatru, pornografia, povesti de pus la colt, povesti la replika, prevenirea si combaterea violentei in scoala, program teatru, razvan savescu, replika, sabin dorohoi, supunere, teatru, unicef, violenta, violenta in scoala