LUNI, 1 – LUNI, 15 AUGUST | 10:30 – 12:30 | MEDS BUCHAREST 2016 – CITY OF CONTRASTS | FACULTATEA DE AGRONOMIE

28 iulie, 2016

MEDS BUCHAREST 2016 – City of Contrasts | Universitatea De Studii Agronomice și Medicină Veterinară București
Un eveniment din cadrul seriei OPEN LAB București 2021
FB event | Website
Data: luni, 1 august – luni, 15 august
Ora: 8:00-20:00

 

MEDS – Meeting of Design Students este o asociație internațională fondată în 2010 de către studenți din diferite departamente ale designului și arhitecturii în scopul de a aduce la un loc, într-un cadru internațional, toate disciplinele designului, artei, peisagisticii și arhitecturii. Anual ei organizează, în câte o altă țară europeană, workshopuri de design, artă și arhitectură dedicate studenților, absolvenților sau chiar experților din diferite domenii artistice.

 

Pentru prima dată, anul acesta MEDS va avea loc în România. Între 1-15 august, Bucureștiul găzduiește acest workshop în cadrul său istoric și cultural contrastant. Toate elementele explorării creative caută să completeze stilul eclectic și unic al orașului. Când ne referim la București ca la un Oraș al Constrastelor, ne referim la suprapuneri urbane ce intră în conflict, la reclame iluminate și trafic zgomotos, la cei bogați, la cei săraci, la cei religioși și la mistici, la tradiții, muzică, meșteșugărit, dar și la arhitectura locală.

 

Aproximativ 250 de studenți internaționali vin în România cu această ocazie. Alături de colegii lor români, ei vor avea ocazia să împărtășească idei și cunoștiințe, dar și să acumuleze unele noi. La finalul celor două săptămâni de ateliere, atât tutorii cât și participanții vor avea posibilitatea să-și vadă proiectele prinzând formă.

Category
Program
Tags
agronomie, ARCUB, arhitectura, arta, Bucuresti 2021, cadru cultural, cadru istoric, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, city of contrasts, contrastant, cultura, design, explorare, intra in conflict, meds bucharest, meeting of design students, open lab, orasul invizibil, peisagistica, stil eclectic, studenti internationali, suprapuneri urbane, trafic zgomotos, unicitatea orasului, workshop