Lansăm Bucureștiul meu, un concurs de creativitate urbană pentru toți adolescenții din oraș

9 iunie, 2016

În cadrul candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, provocăm bucureștenii să devină participanți activi la viața orașului, prin proiecte culturale experimentale adresate comunităților mai mici sau mai mari. Concursul Bucureștiul Meu se adresează tuturor copiilor și adolescenților din București, cu vârsta între 12 și 18 ani, care sunt interesați să se exprime prin domeniul artelor de orice tip.

 

Cum arată, cum se simte, cum se transformă Bucureștiul tău? Povestește-ne despre oamenii, locurile, străzile, jocurile, situațiile, stările din jurul tău, din fiecare zi. Cum poți face asta? Și cum ne poți descrie Bucureștiul? Ideea ta poate lua forma:

  • unei poezii
  • unei piese de teatru
  • unei povestiri
  • unor fotografii (maxim 10)
  • unui video/ film (cu o durată de maxim 3 minute)

 

Alege unul dintre aceste moduri de expresie și trimite-ne creația ta artistică până pe data de 7 iulie 2016, online, pe concurs@bucuresti2021.ro sau prin poștă, pe strada Lipscani, nr. 84 – 90, Hanul Gabroveni (sediul ARCUB), cu specificarea „Concurs Bucureștiul Meu”.

 

Te rugăm să menționezi:

  • numele și prenumele
  • vârsta
  • școala / liceul unde studiezi
  • contact: telefon și / sau adresa de email

 

Finaliștii concursului vor fi invitați să participe la o tabără de creație ce va fi organizată la începutul lunii septembrie (5 – 11 septembrie 2016), la Muzeul Satului. Tabăra va include o serie de ateliere de lucru cu artiști profesioniști, plecând de la temele candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii. Rezultatele atelierelor de lucru interdisciplinare vor fi prezentate la Hanul Gabroveni în perioada 12 – 14 septembrie 2016.

 

Concursul Bucureștiul meu este un proiect pilot în cadrul programului candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Category
Stiri
Tags
2021, adolescenti, ARCUB, Bucuresti, bucurestiu meu, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, cetateni, comunitati, Concurs, copii, creativitate urbana, cultura, cum arata, cum se simte, cum se transforma bucurestiul, exprime, film, fotografie, literatura, participanti activi, poezie, povestire, proiecte culturale, provocare, tabara, teatru, video