Joi-duminică, 3-20 septembrie | 10:00-22:00 | Expoziția Microtopiile Bucureștiului | ARCUB Gabroveni

31 august, 2015

O incursiune vizuală a 5 fotografi nordici în peisajul orașului București
Expun: Oddleiv Apneseth (Norvegia), Chris Maluszynski (Suedia), Milja Laurila (Finlanda), Ingvar Högni Ragnarsson (Islanda), Maja Nydal Eriksen (Danemarca).
FB event

 

Vernisaj: joi, 3 septembrie, ora 19:00, la ARCUB Gabroveni
Program de vizitare: vineri, 4 septembrie – duminică, 20 septembrie, între 10:00 – 22:00, la ARCUB Gabroveni

 

În București predomină locuințele sociale din perioada comunistă (1945-1989), unde aproximativ 60% din populație trăiește în condiții extrem de dense și cu foarte puține posibilități culturale și de recreere. Cu un stil de viață aproape antitetic, țările nordice au o puternică tradiție pentru libertatea de exprimare și utilizare a fotografiei, nu numai ca instrument de documentare și de înregistrare, dar și ca un mediu de organizare și interpretare a realității sociale.

 

Cum privește un artist scandinav Bucureștiul atunci când are doar o lună să-l cunoască? Cum alege să-l interpreteze și să-i spună povestea? Privind orașul ca fundal și ca platformă de reflecție și dezbatere, ARCUB a invitat 5 fotografi de origine scandinavă pentru a surprinde aspecte din viețile noastre cotidiene.

 

Oddleiv Apneseth (Norvegia), Chris Maluszynski (Suedia), Milja Laurila (Finlanda), Ingvar Högni Ragnarsson (Islanda) și Maja Nydal Eriksen (Danemarca) au fost provocați să parcurgă procesul de cartografiere emoțională a orașului și să trăiască vieți duble, antrenați în mediile, limbajele, îmbrăcămintea, simbolurile și ritualurile orașului.

 

Expoziția Microtopiile Bucureștiului este un proiect produs de ARCUB în contextul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021 și prezintă rezultatul unei serii de rezidențe artistice ale celor mai premiați 5 fotografi scandinavi, care au avut loc în lunile iunie și iulie 2015 în București.Proiectul contribuie la o serie de declarații artistice în serie, grupate în cadrul proiectului București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului, concentrându-se pe partea de Explorare a orașului.

 

Category
Evenimente trecute, Galerie
Tags
2021, ARCUB, artist, artisti, Bucuresti, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, Chris Maluszynski, cum priveste, Danemarca, documentare, expozitie, Finlanda, fotografie, Ingvar Högni Ragnarsson, Islanda, Maja Nydal Eriksen, microtopie, microtopii, microtopiile Bucurestiului, Milja Laurila, Norvegia, Oddleiv Apneseth, realitate, scandinav, societate, Suedia