Joi, 9 – duminică, 12 iunie | 19:00 – 23:00 | B-FIT in the Street! Festivalul Internațional de Teatru de Stradă | București

30 mai, 2016

B-FIT in the Street! Festivalul Internațional de Teatru de Stradă | În tot orașul
Eveniment conex organizat cu sprijinul Primăria Sectorului 5 și Primăria Sectorului 6.
FB event | Website
Data: joi, 9 iunie – duminică, 12 iunie
Ora: 19:00-23:00
Programul complet al festivalului

 

Fie că îți plac basmele, poveștile istorice sau efectele speciale,singurul festival internațional de teatru de stradă din București, B-FIT in the Street îți face poftă de fantezie. Timp de patru zile, între 9 și 12 iunie, B-FIT in the Street! 2016 deschide așadar străzile Bucureștiului și creează un spațiu de interacțiune între locuitori, turiști, artiști și oraș prin intermediul artei ce funcționează în afara limitelor de limbă și vârstă- teatrul de stradă. Cea de-a opta ediție a singurului festival internațional de teatru de stradă din București, B-FIT in the Street! este organizat de ARCUB și face parte din candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

În cadrul lui, anul acesta vei putea vedea 21 de spectacole de teatru din nouă țări participante și sute de artiști. În fiecare seară, în Centrul istoric, Piața Universității sau Piața George Enescu, spectacolele nocturne vor lumina panorama orașului cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași, iar pe timp de zi, numerele interactive de teatru de stradă îi vor face pe bucureșteni să dea nas în nas cu o adevărată galerie de tablouri umblătoare, contese, girafe, arlechini sau balerine de dimensiuni gigantice.

 

Deschiderea oficială B-FIT in the Street! 2016 are loc joi, 9 iunie la ora 19, în Piața Universității, când va avea loc spectacolul de deschidere și prezentarea trupelor invitate în acest an. După evenimentul de deschidere, spectacolele itinerante vor putea fi văzute în zona Centrului Istoric. Tot în prima seară va putea fi urmărită producția franceză DREAM, la ora 21:30 în Piața Universității. În zilele următoare de festival, distracția începe devreme, de la ora 17, cu lecții de istorie în aer liber aduse de artiști din Austria, galerii de tablouri interactive din Slovacia, ritmuri de fanfară burlescă din Franța și numere de suprarealism magic inspirate din picturile lui Dali, ce vor ține publicul pe străzi până târziu în noapte.

 

O premieră a ediției de anul acesta este reprezentată de spectacolele din cartierele bucureștene, în spiritul candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Astfel sâmbătă, între orele 18 și 20, trupa franceză Imperial Kikiristan va ține o serie de reprezentații în Parcul Humulești din Ferentari. Iar duminică, 12 iunie, italienii de la Flag Wavers Rioni vor fi prezenți între orele 17 și 19:30 în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei.

Category
Program
Tags
2021, acribatie, acrobatii aeriene, ARCUB, arlechini, artisti, b-fit in the street, balerine, BFIT, Bucuresti, cai uriasi, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, centrul istoric, circ, comedie, contese, dans, fantezie, festival international, girafe, interactive, jocuri de foc, locuitori, muzica de strada, pantomima, parada, Piata George Enescu, piata universitatii, spectacole, tablouri umblatoare, teatru, teatru de strada, teatrul masca, turisti