Joi, 4 – miercuri, 10 august | Cartierul de Dans: ateliere pentru copii între 8 și 11 ani | ARCUB, Sala Lipscani

1 august, 2016

Cartierul de Dans: ateliere pentru copii cu vârste între 8 și 11 ani | ARCUB, Sala Lipscani
Eveniment partener
Locul: Lipscani 84-90
Data: 4-10 august
Ora: 10:00-12:00; 13:00-15:00
Participarea este gratuită. Fiecare atelier va dispune de 15 locuri, iar jumătate dintre acestea vor fi alocate copiilor cu dizabilități și celor care provin din medii defavorizate. Înscrierile se fac completând acest formular.

 

Exprimarea prin dans reprezintă o ocazie unică pentru copii de a depăși porţile școlii ca să descopere o lume întreagă, un mediu propice de care pot profita pentru a-și consolida educaţia și pentru a deveni adulți responsabili. În egală măsură este cea mai potrivită și agreată modalitate de a veni în sprijinul lor pentru dezvoltarea aptitudinilor artistice, cultivarea simțului estetic și a interesului față de artă, precum și adoptarea unui comportament adecvat în societate. Potrivit mai multor studii de specialitate s-a constatat că lipsa de mișcare poate conduce la o sănătate precară, iar totodată poate fi sursa insatisfacției psihologice cronicizate pentru care o simt copiii și adolescenții de azi.

 

Prin intermediul evenimentelor organizate în cadrul proiectului Cartierul de Dans, susținem o alternativă de dezvoltare personală armonioasă, cât și o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber a celor mici, cu vârste cuprinse între 8 și 11 ani. Jumătate dintre locurile disponibile vor fi alocate copiilor cu dizabilități și celor care provin din medii defavorizate. Alegerea unui grup mixt pentru desfășurarea atelierelor s-a realizat din dorința organizatorilor de a oferi tuturor copiilor oportunitatea de a cunoaște mai bine lumea în care trăiesc, de a se dezvolta și exprima liber prin artă, într-un cadru degajat în care se simt în siguranță, unde diferențele nu contează și oricine se poate bucura de artă.

 

PROGRAM
ATELIER DE DANS ȘI FOTO-VIDEO
Când: joi – 04.08, vineri – 05.08, luni – 08.08, marți – 09.08, miercuri – 10.08
Orele: 10:00 – 12:00
Atelierul pornește de la modurile diverse de abordare ale dansului în relație cu fotografia și arta video.
Alături de un coregraf și un fotograf, copiii vor păși în lumea artei contemporane și vor afla care sunt mecanismele de creație ce se ascund în spatele operei artistice, prin intermediul mișcărilor și imaginilor foto-video. Vom pune accent pe experiențele personale și senzoriale, iar prin intermediul jocurilor de imaginație și mișcare, vom implica copiii într-un proces de redescopire a lumii din jurul lor.

 

ATELIER DE MIȘCARE, DESEN ȘI CULOARE
Când: joi – 04.08, vineri – 05.08, luni – 08.08, marți – 09.08, miercuri – 10.08
Orele: 13:00 – 15:00
Atelierul urmărește să găsească relația dintre artele plastice și mișcare, prin dans. Copiii, sub îndrumarea unui artist vizual, vor experimenta desenul ca urmă lăsată de corpul lor în mișcare, vor înțelege aspecte ale cinetismului corpului uman, se vor exprima liber, în diferite tehnici, pe suprafețe mari. Fiecare zi de atelier va aduce o nouă tehnică, o nouă abordare, care îi va face pe copii să descopere noi posibilități de mișcare și nu numai. În urma lui va crește și încrederea lor în sine, vom deblocarea potențialului fiecăruia de exprimare plastică și ne vom eliberarea de prejudecățile sociale din jurul nostru legate de desen și pictură.

 

ATELIER DE DANS ȘI LITERATURĂ
*Acest atelier va avea loc la Biblioteca Națională a României, bd. Unirii 22.
Când: luni – 22.08, marți – 23.08, miercuri – 24.08, joi – 25.08
Orele: 10:30 – 12:30
Atelierul de Dans și Literatură este un început de poveste prin dans, ideal pentru transpunerea propriilor povești de viață în momente de poezie în mișcare. Folosind teme, idei și personaje din povești clasice, ca punct de pornire pentru transpunerea propriei vieți, dar și pentru dezvoltarea propriilor mișcări, cei mici vor afla cum gândurile și stările lor pot fi exteriorizate prin dans. Poveștile folosite în timpul cursului le vor stimula imaginația, creativitatea și concentrarea atenției asupra actului creator, implicând elemente de teatralitate și muzicalitate.
Orele sunt distractive, pline de jocuri și se focusează pe dezvoltarea aptitudinilor de echilibru, coordonare, mobilitate și interpretare artistică, ajutându-i astfel să relaționeze mai ușor, să fie mai activi și să se distreze.

Category
Program
Tags
2021, acuarele, adulti responsabili, aptitudini artistice, ARCUB, arta video, atelier de dans si foto video, atelier de dans si literatura, atelier de miscare desen si culoare, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartierul de dans, CEaC, copii, culori, dans, descopera, desen, dezvoltare, educatie, exprimare prin dans, fotografie, interes fata de arta, legatura dintre pictura si dans, miscare, miscari, simt estetic