Joi, 25 iunie | 10:00-13:30 | Explorare prin plimbare | Zeppelin: Tururi ghidate prin arhitectura industrială

22 iunie, 2015

Explorare prin plimbare | Zeppelin: Tururi ghidate prin arhitectura industrială

Joi, 25 iunie | orele 10:00-13:30
Facebook event | Punct de plecare: ARCUB Gabroveni

Acest traseu va fi ca o descoperire arheologică, deoarece vom intra într-o zonă palimpsest al cărei strat original de oraș are aproape 300 de ani. Geografic vorbind, Bucureștiul era o așezare cu dealuri și coline, pe care azi n-o mai percepem așa. Pare perfect plat, asfaltat și betonat. Însă, nu cu mult timp în urmă, era o mare grădină, cu vii și livezi nesfârșite prin curți mănăstirești, cu suișuri și coborâșuri. Dacă urci la Filaret și la Halele Carol, de pildă, apoi spre Fabrica de Timbre și Șoseaua Viilor, vei simți dealul. Dincolo de geografie te așteaptă un tur prin spații și locuri altfel inaccesibile — fabrici și industrii încă active, iar altele într-un surpinzător proces de transformare.
Pentru rezervarea unui loc, vă rugăm să trimiteți un e-mail de înregistrare a adresa inscrieri@e-zeppelin.ro.

Asociațiile ARCEN, Bucureștiul Meu Drag, Make A Point și Zeppelin susțin candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 și pornesc pentru prima oară într-o explorare comună, la care te invităm și pe tine! Între 15 iunie și 15 iulie facem împreună exercițiul redescoperirii la pas al orașului cu care suntem obișnuiți, dar care ne ascunde aspecte nebănuite. Haide să descoperim, să redescoperim și să lăsăm Bucureștiul să ne surprindă!

Category
Evenimente trecute, Galerie
Tags
arhitectura, Bucuresti 2021, explorare, Fabrica de timbre, Filaret, Halele Carol, industrial, industriala, Muzeul Tehnicii, Observatorul Astronomic, Parcul Carol, Zeppelin