Joi, 21 aprilie | 14:00 | Atelier Dream Fest Cinema | ARCUB

19 aprilie, 2016

Atelier Dream Fest Cinema cu actorul Florian Ghimpu  | ARCUB
Eveniment găzduit
Programul complet al festivalului
Data: joi, 21 aprilie
Program: între orele 14:00-15:00

 

Timp de o oră, copiii vor avea ocazia să fie actori, să joace scene exact ca în filme, să citească la prima vedere un text și să îl joace cu un partener de scenă. Textele vor fi scrise special pentru vârsta și experiența lor de viață. Copiii vor avea ocazia să interpreteze acele dialoguri în mai multe feluri, în funcție de personajele pe care le iubesc, pe care le urmăresc și care le modelează adolescența. Libertatea de exprimare, dezinhibarea și ușurința de a interpreta sunt calitățile pe care le vom căuta, dezvolta și de care ne vom bucura. Nu vom căuta competiția. Pentru o oră vom fi actori, vom aplauda, ne vom distra și ne vom simți ca pe un mic platou de filmare.

 

Florian Ghimpu este tătic, actor, actor și regizor de dublaj, muzician. Fost prezentator al emisiunii TV „Copiii spun lucruri trăznite…”, a jucat în peste 12 filme difuzate în țară și în străinătate, alături de actori ca Wesley Snipes, Peter Jackson, Gheorghe Dinică, Steven Bauer, Steven Segal. Câteva din personajele pe care le-a sublat sunt: Fulger McQueen – Cars, Leul Alex – Madagascar, Mike Wazowski – Universitatea Monștrilor, Patrick Winslow – Ștrumfii.

 

Construit pe structura Festivalului de la Giffoni, cel mai mare festival de film pentru copii din lume, Festivalul Internaţional de Film pentru Copii şi Adolescenţi „Dream Fest Cinema” reuneşte realizatori, producători şi distribuitori de film din ţară şi de peste hotare, personalităţi ale vieţii cultural artistice, reprezentanţi ai unor organizaţii civice de profil, dar şi factori decizionali de la nivel central şi local, cu răspunderi în domeniul culturii și educaţiei. Producător în România este Asociația Pro Familia.

Category
Program
Tags
2021, actori, actorie, ARCUB, atelier, Bucuresti, ca in filme, Capitala Culturala Europeana, capitala culturii, Capitala Europeana a Culturii, citire, copii, dezinhibare, dream fest cinema, florian ghimpu, joci exact ca in filme, libertate de exprimare, partener de scena, personaje pe care le iubesti, platou de filmare, special pentru copii, text la prima vedere