Echipa Curatorium stabilește prioritățile programului București 2021

16 martie, 2016

Câte direcții de a aborda nevoile culturale ale orașului există? Echipa Curatorium București 2021 s-a întâlnit în formulă extinsă pentru o sesiune de lucru ce a avut loc ieri, 15 martie, la ARCUB.

 

Discuțiile s-au concentrat pe prioritățile programelor care vor intra în cel de-al doilea caiet de candidatură cu care Bucureștiul concurează pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 și s-au pus bazele primelor proiecte care vor transforma orașul.

 

Trei teme principale și patru transversale vor asigura un program riguros, prin care ne asigurăm că putem oferi orașului beneficii importante pe termen lung. În acest moment prioritățile noastre sunt periferiile, memoria pierdută și regăsită a Bucureștiului, microtopiile, minoritățile diverse ale orașului, relațiile cu instituțiile culturale, comunitățile urbane și, nu în ultimul rând, modul în care privim educația. În același timp, căutăm să dezvoltăm și să comunicăm mai departe toate lucrurile pe care vrem să le facem.

 

Rămâi aproape pentru a afla ce urmează să mai pregătim. Vino alături de noi, împreună desenăm Bucureștiul!

Category
Stiri
Tags
2021, al doilea caiet de candidatura, ARCUB, beneficii, Bucuresti, capacitatea manageriala, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, comunitati urbane, Curatorium, curatorium bucuresti2021, discutii, echipa, educatie, formula extinsa, institutii culturale, memoria, microtopii, minoritati, nevoi culturale, oras, patru teme transversale, periferii, pierdut si regasit, pregatim, primele proiecte, prioritati, program riguros, programe, termen lung, trei teme principale