EartoBucharest

eartoBucharest

 

6 iulie, 2016

Sunetul este un limbaj universal. În contextul în care București este unul dintre cele mai poluate fonic orașe din România, eartoBucharest se folosește de mediul sonor pentru a reconecta bucureștenii la oraș prin alcătuirea unei hărți sonore a capitalei prin identificarea sunetelor care definesc o zonă, prin accentuarea sunetelor legate de memorie și prin atragerea atenției asupra aspectelor nocive ale anumitor sunete.

Un proiect descentralizator ce își propune să contribuie la începărtarea barierelor afective dintre cartierele orașului, eartoBucharest pe de o parte colectează sunete specifice din cât mai multe puncte din oraș, iar pe de cealaltă parte emite sunetele Bucureștiului în timp real în spațiul fizic, online și pe mobil. Emiterea sunetului în altă zonă din care provine oferă celor din centrul orașului o conexiune la zonele din periferie. În același timp, cartierele capitalei sunt activate atât la nivel de locație pentru performance-uri, instalații și intervenții, dar și ca preluare de informație sonoră specifică.

În condițiile în care bucureștenii învață să ignore spațiul sonor cotidian, pe care îl percep ca pe o agresiune, scopul proiectului eartoBucharest este să îi facă pe bucureșteni să exploreze orașul și să ajungă să îl cunoască dintr-o nouă perspectivă.

Ascultă-l aici.

Category


Proiecte finaliste accelerator