DUMINICĂ, 3 – JOI, 7 APRILIE | 14:00 – 21:00 | Săptămâna Romilor Invizibili | ARCUB

1 aprilie, 2016

Săptămâna Romilor Invizibili | ARCUB
Sculptură. Fotografie. Design vestimentar. Teatru. Jazz. Meșteșuguri
FB event | Programul festivalului
Perioada: 3-10 aprilie
Unde: ARCUB, Green Hours, Cafe Verona, Cortul de Cultură – Piaţa Universităţii
Intrarea este liberă.

 

Ce se găsește dincolo de prejudecăţi, dincolo de măşti, dincolo de aparenţe? Anul acesta celebrăm arta, libertatea de exprimare și unitatea între minorităţi și culturi diferite. În contexul Zilei Internaționale a Romilor, găzduim Săptămâna Romilor Invizibili la ARCUB, cu scopul de a susține promovarea diversității, trecute şi prezente, a comunităţilor de romi, diferit de modul în care este percepută în general prin prisma clişeelor mediatice.

 

Într-o lume în care mentalităţile sunt cel mai greu de schimbat, avem nevoie de un limbaj pe care orice persoană să îl înţeleagă. Arta vorbeşte umanităţii, într-un mod personal, de la om la om. Astfel, arta devina una dintre cele mai puternice căi de comunicare. Folosim arta a inspira, pentru a încuraja, pentru a educa şi pentru a comunica starea unei naţiuni. Comunităţile de romi, cele care au resimţit sclavia, au luptat în același timp pentru a păstra şi valorifica muzica, meşteşugurile, limba, spiritul şi arta lor. Astăzi, arta este moştenirea lor cea mai de preţ.

 

Duminică, 3 aprilie, începând cu ora 18:30, Fundația Agenția de Dezvoltare Comunitară „Împreun㔺i Romano ButiQ te invită la ARCUB la vernisajul Galeriei de Artă a Tinerilor Artişti Romi, eveniment ce va fi urmat de un concert de jazz susținut de Cătălin Răducanu. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 3-7 aprilie 2016, între orele 14:00 – 22:00.

 

Marți, 5 aprilie, de la ora 19:00, vei putea vedea la Sala Arcelor de la ARCUB și Povestiri din curtea școlii, un spectacol de teatru creat împreună cu tineri care locuiesc în cartierul Ferentari, compus din poveștile lor, din cartier și din viață:vise, speranțe, întrebări, mult umor (uneori involuntar), dar și probleme de marginalizare sau discriminare cu care acești tineri și prietenii lor se confruntă. Deși accesul este gratuit, locurile sunt limitate. Rezervă-ți unul, aici: https://goo.gl/INAxQu

 

Evenimentele sunt iniţiate de către Fundaţia Agenţia de Dezvoltare Comunitară „Împreună”, fundație membră a Federației Democrate a Romilor (FeDeR), alături de partenerii: Ambasada Olandei în România, deţinătoare a Președinției Uniunii Europene în anul 2016, Ambasada Germaniei în România, Ambasada Austriei în România, ARCUB, Asociația Graphis 122, Asociația Romano Butiq, asociație membră a Federației Democrate a Romilor (FeDeR), Centrul Național de Cultură al Romilor  Guvernul României, Clubul de Educaţie Alternativă al Asociației Policy Center for Roma and Minorities, Departamentul pentru Relații Interetnice – Guvernul României, Forumul Cultural Austriac, Universitatea din Bucureşti – Facultatea de Drept, TVR.

Category
Program
Tags
ARCUB, comunitate, discrimizare, integrare, minoritati, prejudecati, sapatamana romilor invizibili