Duminică, 3 iulie | 20:00 | Întâlnirile din grădină | Grădina Verona, Spațiul M60

1 iulie, 2016

Întâlnirile din grădină | Grădina Verona, Spațiul M60
EXPLORATOR este unul din instrumentele OPEN LAB, prin care ne propunem de descoperire a poveștilor și locurilor mai puțin cunoscute din București.
FB event
Locurile:
Grădina Verona – Strada Pictor Arthur Verona 13-15
Spațiul M60 – Strada C. A. Rosetti 3
Data: duminică, 3 iulie
Ora: 20:00-22:00
Întâlnirile se vor purta în limba engleză.

 

În cadrul candidaturii Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, provocăm bucureștenii să devină participanți activi la viața orașului. Programul sub care Bucureștiul devine un laborator de cultură urbană, OPEN LAB, se ghidează după următoarele principii: colaborare în creație, co-participare, digitalizare. Deschidem dialogul cu locuitorii Bucureștiului prin procese colective, promovarea inițiativelor transdisciplinare, descentralizarea culturii în oraș și folosirea de structuri mobile, temporare. Duminică seara ne adunăm la două discuții informale simultane despre artă, tehnologii digitale și traiul în oraș cu invitații echipei Curatorium București 2021. Acestea vor avea loc, în paralel, în două grădini urbane ale Bucureștiului, Grădina Verona și grădina Spatiul M60.

 

Garden talk / Carturesti Verona
Working with communities and neighbourhoods – a perspective from Bucharest
La Cărturești Verona (Arthur Verona 15) se va discuta despre traiul în carierele din București. Vorbitorii vor fi Anne Schiltz și cei trei membri ai echipei „Periferii” din cadrul Curatorium al București 2021, Celia Ghyka, Ioana Păun și Andrei Crăciun. Conferința se va încheia cu proiecția de filme documentare despre România.

 

Garden talk / M60
Arts & digital technologies. Shaping future scenarios for cities
Tot de la ora 20:00, duminică, în spațiul de grădină de la M60 (C.A. Rosetti 3) ne adunăm la o discuție informală despre artă, tehnologii digitale și oraș cu invitații echipei Curatorium București 2021, Ekmel Ertan și Robert Praxmarer. Plecând de la exemple de proiecte artistice inovative dezvoltate în ultimii ani în spațiul european, ne propunem o conversație despre realitatea virtuală imersivă, platforme de tip open source, interfețe digitale și cum pot crește impactul proiectelor artistice care caută răspunsuri și soluții la contextele sociale, civice și politice din societățile urbane contemporane.

 

Anne Schiltz e curator, antropolog și regizor. A coordonat proiectul cultural al Capitalelor Europene ale Culturii Luxembourg-Sibiu, iar după câțiva ani în care a locuit în România, a început să regizeze.

 

Ekmel Ertan e artist, curator și professor din Istanbul. A fondat și e directorul artistic al amberPlatform (by BIS, Beden-İş lemsel Sanatlar Derneğ i /Body-Process Arts Association), o platformă de cercetare și producție pe artă și noile tehnologii. Coordonează proiecte internaționale de la intersecția dintre artă, tehnologie/ new media și societate.

 

Robert Praxmarer, artist, dezvoltator și cercetător din Salzburg e interesat de dramaturgie interactivă, jocuri pe computer și crearea de spații imersive prin realitate mixată sau cross media. A câștigat nenumărate premii în domeniul artei, arhitecturii, jocurilor, economiei sau mediului. În momentul de față, conduce start-up-ul de dezvoltare de jocuri Polycular, care ccrează smart apps, instalații publicitare interactive, evenimente multimedia și jocuri pe calculator pentru schimbare socială.

 

Celia Ghyka predă teoria arhitecturii la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și e membru al Asociației pentru Tranziție Urbană. Celia Ghyka abordează puncte de interes precum spațiul public, monumente, memorie, arta și psihanaliză, arta și arhitectura contemporană și post-comunism.

 

Absolventă a Goldsmith University London și UNATC București, regizoarea de teatru Ioana Păun explorează felul în care ființa umană se comportă în circumstanțe politice, economice și sociale extreme. Ioana Păun a lucrat cu artiști, jurnaliști și casnice din Mexic, Filipine și România, iar performance-urile și expozițiile sale interactive au fost văzute în Palestina, SUA, Marea Britanie, Franța, Austria, Grecia și Suedia.

 

Andrei Crăciun e sociolog, coordonator și dezvoltator de proiecte culturale. În calitate de Șef serviciu cercetare al Institutului Național pentru Cercetare și Formare Culturală, studiază aspecte ale consumului și stratificării culturale, vitalitatea urban-culturală. Ca membru al Asociației VIRA a coordonează proiecte culturale ce explorează rolul filmului în procesul educational, recuperarea moștenirii culturale din zonele rurale și producerea filmelor documentare creative.

 

Coregrafa Simona Deaconescu este directorul artistic Tangaj Dance Collective, un grup interdisciplinar de artiști și manageri culturali cunoscuți pentru o serie de performance-uri, pentru Bucharest International Dance Film Festival, Dance Film Platform și pentru filmul premiat „Silent Places”. Pasionată de investigarea tehnologiei corpului uman, coordonează programul de I.D.M.P.A. (Innovative Directions in Multimedia and Performing Arts) în cadrul GROWASP și predă dansul pentru amatori și profesioniști. Life Long Burning Network îi oferă bursa danceWEB, iar spectacolele sunt văzute la București, Cluj, Craiova, New York și Istanbul.

Category
Program
Tags
2021, amber platform, andrei craciun, anne schiltz, ARCUB, Bucuresti, candidatura, capitala culturala, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, cartiere, CEaC, celia ghyka, cetateni, comunitati, Curatorium, ekmel ertan, explorator, gradina, gradina verona, instrumente, intalniri, intalnirile din gradina, Ioana Paun, locuri mai putin cunoscute, m60, mobile, open lab, participanti activi, periferii, perspective, povesti, robert praxmarer, simona deaconescu, spatiul m60, structuri temporare