Centrul cultural al Europei se mută la București!

11 septembrie, 2015

Proiectul București 2021 – Capitală Europeană a Culturii se adresează cetățenilor orașului, dar și celor europeni. Care sunt trăsăturile noastre comune? Cum ar putea inițiativele culturale independente din București să colaboreze cu diferite instituții sau inițiative similare din alte țări europene?

Zilele acestea Bucureștiul beneficiază de susținerea unor oameni de cultură europeni din domeniul planificării urbane, al proiectelor de artă în spațiul public, al dezvoltării de proiecte artistice în contexte arhitecturale neobișnuite, dar și în derularea de programe de Capitală Europeană a Culturii, fie din perspectiva candidaturii sau a deținerii titlului. Scopul întâlnirii este tocmai acela de a împărtăși într-un cadru deschis experiențele fiecăruia, de a discuta despre posibilitatea unor colaborări internaționale, cât și despre proiectul București 2021.

Programul Capitalei Europene a Culturii urmărește să fie atât de interesant încât să atragă oameni din orice colț al bătrânului continent, fie ca turiști, fie printr-o prezență virtuală, în mediul online, din ce în ce mai prezent în viețile noastre.

Category
Stiri
Tags
2021, Bucuresti, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, centru cultural european, colaborare, exchange cultural, experiente, impartasi, planificare urbana, proiecte artistice, proiecte de arta, spatiu public, sustinere, trasaturi comune