București2021 poate modela prioritățile urbanistice ale Capitalei în următorii 20 de ani

București2021 poate modela prioritățile urbanistice ale Capitalei în următorii 20 de ani

 

Muzeul Național de Artă Contemporană, legat de Parcul Izvor și zona Uranus printr-un traseu cu prioritate pentru pietoni și bicicliști. Spațiu de promenadă, pe Cheiul Dâmboboviței, între Pacrul Izvor și Piața Unirii, iar zona Fântânilor de pe Bulevardul Unirii, transformată într-un spațiu de relaxare și socializare. Nu sunt produsul imaginației noastre, ci direcții foarte clare incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU). Un ansamblu de obiective pe care administrația vrea să le îndeplinească în următorii ani, în funcție de importanța lor pentru locuitorii Bucureștiului.

 

Există, așadar, cadrul pentru ca orașul să se schimbe. Iar prin candidatura la titlul de capitală Europeană a Culturii în 2021 putem începe cu acele schimbări care au legătură cu spațiile verzi, cu spațiile în care locuitorii Bucureștiului pot interacționa și se pot relaxa. Prin programul București2021 putem apăsa pedala de accelerație pe acele proiecte care schimbă spațiul urban, făcându-l mai accesibil inițiativelor culturale. În Curatorium se discută modul în care putem testa noi modele urbane, dar și cum putem construi programe, împreună cu administrația locală, pentru a impune aceste priorități Capitalei.

Category


Stiri

Tags


2021, biciclisti, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, cultural, initiativa, initiative, pietoni, prioritati, relaxare, spatii, traseu, urbanism, urbanistice