Au început sesiunile de prezentare publică a dosarului de candidatură a Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021

10 noiembrie, 2015

Echipa București 2021 a prezentat astăzi, la ARCUB Gabroveni, dosarul de candidatură a orașului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021 în fața reprezentanților insituțiilor de cultură și ai sectorului independent din București.

 

Conceptul Orașul In—vizibil caută să descopere ce îi unește pe bucureșteni și ce îi face să devină activi în transformarea orașului, folosind potenţialul lui creativ, cât și puterea invizibilă a culturii ca instrument de dezvoltare urbană. Punând cetățenii creativi ai orașului în centrul transformării, programul București2021 își propune să facă invizibilul vizibil.

 

Conceptul este dezvoltat pe trei direcții tematice: pierdut și regăsit (ce urmărește descoperirea istoriei pierdute a orașului), periferii — înăuntrul și în afara lor (care urmărește depășirea granițelor fizice și emoționale ale orașului și ale locuitorilor săi), microtopii (care își propune folosirea și înlesnirea colaborărilor dintre grupurile de activism comunitar, artistic și social din oraș), din care se vor desprinde  programul cultural și artistic din anul 2021, va fi precedat de o serie de evenimente culturale programate pe parcursul perioadei 2017-2020. Pentru anul 2021, proiectele derulate vor fi colective și colaborative. O jumătate dintre ele vor avea drept loc de desfășurare spaţiul public, un sfert se vor desfășura în spaţii temporare și un sfert în spaţii culturale tradiţionale.

 

Poți să citești mai multe despre candidatura Bucureștiului aici, sau să răsfoiești primul număr al ziarului București2021 aici. Credem însă, că merită să îți rezervi un loc în agendă pentru prezentările cu publicul, pe care le pregătim la acest moment și al căror calendar îl vom anunța curând.

Category
Stiri
Tags
2021, ARCUB, asociatii, Bucuresti, candidatura, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, concept, cultura, dosar, echipa, institutii de cultura, instrument de dezvoltare urbana, ong-uri, orasul in-vizibil, orasul invizibil, prezentari cu publicul, reprezentanti, sector independent, ziar