Arta viitorului, în București 2021: ARCUB prezintă proiectul multimedia Feed Me la festivalul internațional Ars Electronica

25 august, 2015

Bucureștiul nu duce lipsă de artiști extrem de talentați. Iar arta de la noi poate concura, de la egal la egal, cu proiecte ambițioase din marile galerii ale lumii.  Cel mai bun exemplu este proiectul multimedia Feed Me, semnat de artiștii români Saint Machine și Noper, cu care ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București va participa, între 3 și 7 septembrie la POST CITY – Habitate ale Secolului XXI, Festivalul de artă, tehnologie și societate ARS ELECTRONICA 2015, din Linz.

 

Feed Me e un proiect multimedia interactiv care îmbină arta cu tehnologia, iar rezultatul este uimitor pentru privitori. El a fost prezentat pentru prima oară ca work in progress în primăvara lui 2014 la Noaptea Albă a Galeriilor, de ARCUB împreună cu Artmix, Galeria Galateca, ICR și AFCN, pentru ca, în toamnă, să fie dezvoltat mai departe de ARCUB, pentru participarea la Zilele Bucureștiului 2014.

 

„FEED ME este o poveste științifico-fantastică țesută în mintea unor oameni vizionari. În momentul în care am intrat în acea structură de metal care vibrează, mi-am dat seama că, în zilele noastre, artistul poate colabora cu omul de știință. Am realizat că această experiență reprezintă vremurile pe care le trăim și că artiștii inovatori trebuie sprijiniți. Aceasta este misiunea ARCUB, ca centru cultural al unui oraș care se pregătește să candideze la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021”, a declarat Mihaela Păun,  director ARCUB.

 

Conceptul și ilustrațiile sunt realizate de Saint Machine (Marilena Oprescu Singer) și Noper (Radu Pop), muzica și efectele sonore sunt realizate de Mitoș Micleușanu, modelarea și animația 3D sunt realizate de Reniform (Sergiu Negulici), animația de Tudor Calnegru. La proiect au contribuit inginerul Florin Palade și programatorul Marius Farcaș. Ca să-ți faci o idee despre proiect, intră pe site-ul Feed Me.

Category
Stiri
Tags
ARCUB, ars electronica, Bucuresti 2021, expozitie, feed me, galateca, multimedia, Noper, Saint Machine