ARCUB Batiște se închide

7 ianuarie, 2016

Sediul ARCUB Batiște – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, situat în strada Batiștei 14, se închide. Toate evenimentele programate anul acesta în acest sediu nu vor mai avea loc. Acest lucru vine ca urmare a celei mai recente expertize tehnice făcute asupra imobilului, conform cărora acesta s-a încadrat în clasa I de risc seismic.

 

O expertiză tehnică privind riscul seismic al clădirii a fost realizată și în anul 2006, iar imobilul a fost încadrat atunci în clasa II de risc. În urma acestei expertize, în anul 2007, au fost efectuate, la nivelul Primăriei Municipiului București, demersurile necesare pentru consolidarea clădirii. Din motive independente de ARCUB, lucrările de consolidare nu au mai avut loc.

 

În anul 2015, având în vedere obligațiile ce decurg din prevederile OG 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente, au fost realizate primele demersuri în vederea consolidării acesteia, prin realizarea unui studiu de fezabilitate. În cadrul studiului, clădirea a fost reexpertizată tehnic, potrivit noilor reglementări tehnice în vigoare, respectiv normativele P100-1/2006 (Cod de proiectarea seismică – Partea I: Prevederi de proiectare pentru clădiri) şi P100-3/2008 (Cod de proiectarea seismică – Partea a III-a, Prevederi pentru evaluare seismică a clădirilor existente). Conform noii expertize tehnice, clădirea se încadrează în clasa I de risc seismic și nu poate fi folosită, potrivit OG 20/1994, actualizată prin Legea 282/2015, articolul 2, alin. 6, punctul 1. Studiul a fost realizat de societatea SACO CONSTRUCT S.R.L., finalizat şi predat ARCUB la data de 29 decembrie 2015, iar instituţia a notificat imediat Primăria Generală a Capitalei, în legătură cu noua situaţie a clădirii.

 

Spectacolele pentru care biletele fuseseră puse deja în vânzare au fost anulate. Până la consolidarea clădirii, toate evenimentele ARCUB se vor desfăşura în sediul Gabroveni.

Category
Stiri
Tags
ARCUB, batistei 14, Bucuresti, centrul cultural al municipiului bucuresti, consolidare, evenimente programate, expertiza tehnica, reglementari tehnice, risc seismic 1, risc seismic I, se anuleaza, se inchide, spectacole anulate, studiu de fezabilitate