A început Acceleratorul de Idei. Cei 25 de finaliști lucrează împreună alături de specialiști locali și internaționali pentru a dezvolta ideile propuse

6 iunie, 2016

Cei 25 de finaliști ale căror proiecte de transformare a Bucureștiului au trecut de faza de pre-selecție sunt alături de noi la ARCUB pentru următoarele trei zile, timp în care se derulează atelierul Accelerator de Idei de învățare peer-to-peer cu specialiști locali și internaționali. Ca rezultat al acestuia, ideile propuse se vor dezvolta, interconecta și realiza până în luna septembrie a acestui an.

 

În cadrul întâlnirii de astăzi, după o sesiune de prezentări informale a tuturor proiectelor am putut să îi cunoaștem pe fiecare participant în parte, cât și motivațiile care i-au convins să intre în Accelerator. La rândul lor, echipele ARCUB și Curatorium au intervenit și au provocat o conversație de grup, axată pe ideile propunerilor, dar și pe activitatea și experiența cu care fiecare participant vine de acasă. Specialistul internațional Trevor Davies a ținut o prezentare a ideii de design interdisciplinar.

 

În ultima parte a zilei, curatorii București 2021 au explicat care sunt temele candidaturii și i-au invitat pe cei prezenți într-unul dintre grupurile de lucru axate pe direcțiile principale trasate de candidatură. De la proiecte aflate granița dintre artă și știință și până la proiecte care își propun să reactiveze memoria Bucureștiului de altă dată, ideile selectate sunt diverse și provocatoare. Suntem curioși să aflăm, în zilele următoare, cum se vor transforma prin colaborare.

Category
Stiri
Tags
2021, accelerator, accelerator de idei, ARCUB, atelier, Bucuresti, Capitala Culturala Europeana, Capitala Europeana a Culturii, CEaC, colaborare, cultura, design interdisciplinar, diverse, idei, interconectare, invatare, memorie, oras, peer to peer, provocatoare, specialisti, workshop