12 teatre și muzee din Capitală susțin proiectul București2021

29 iulie, 2015

„Bucureștiul are un anumit tip de energie creatoare, unii spun că este noul Berlin. Și aici, ca și acolo, este un mix între comunism și capitalism, un mix care a creat un nou tip de energie, una capabilă să producă revoluții, și în forme de artă și în felul în care oamenii se raportează la oraș, în mai multe domenii. Noi trebuie să captăm și să canalizăm toată această energie, iar contextul este unul foarte bun”, spune Anca Ioniță, membru în echipa de coordonare a proiectului București2021. E doar unul dintre testimonialele angajaților din instituțiile de cultură care au decis să susțină candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

 

Alături de ARCUB, alte 11 instituții de cultură, teatre și muzee susțin orașul în această competiție. Zilele acestea, dacă treci pe lângă Creart, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Excelsior, Teatrul Ion Creangă, Teatrul Metropolis, Teatrul Țăndărică, Teatrul Constantin Tănase, Opera Comică pentru Copii, Teatrul Odeon, Muzeul Național Tehnic D. Leonida sau Muzeul Național al Literaturii Române, poți vedea bannerele cu figurile celor care susțin orașul.

 

Și tu poți fi ambasadorul proiectului. Postează pe rețelele de socializare fotografii cu locurile tale preferate din București și spune-ne de ce orașul merită să fie Capitală Europeană a Culturii. Nu uita să folosești hashtag-ul #Bucuresti2021.

Category
Stiri
Tags
ARCUB, bucuresti2021, Capitala Europeana a Culturii