Harta unde locuieşti

Harta spatiilor cu potential de a fi amenajate ca spatii publice. Spatiile au fost identificate de locuitorii cartierelor din Bucuresti la consultarile din iunie 2015.

Harta Unde Locuiești? compilează informațiile adunate în prima etapă a consultărilor cu cetățenii Bucureștiului pe care le-am organizat pentru a afla care sunt nevoile lor culturale la nivel de cartier, aproape de casă. Ea prezintă o imagine generală a percepției pe care o au locuitorii despre spațiile din proximitatea lor și a felului în care își imaginează că ar putea fi animate.

 

Spațiile identificate până acum indică terenuri virane, clădiri abandonate, sau locuri care au căzut recent în uitare și sunt neglijate, neîntreținute, cu un statut incert. O mare parte a locurilor definite ca „spatii verzi” sunt (posibile) fâșii de verdeață din dreptul blocurilor sau de la intersecția străzilor de cartier care, în opinia celor care locuiesc în zonă, ar putea fi îngrijite și activate prin ateliere sau micro-evenimente care ar putea îmbunătăți experiența locului, atat pentru comunitate, cât și pentru cei care vizitează zona.

 

Ne dorim să aflăm și punctul tău de vedere! Dacă ai informații pe crezi că ar trebui să le avem în vedere scrie-ne la contact@bucurești2021.ro. Urmând traseul de documentare și planificare al proiectului București 2021, harta Unde Locuiești? va fi actualizată cu noi informații legate de spații, infrastructură, sau resurse umane rezultate din următoarele etape de consultări publice, urmând să rezulte un prototip de hartă electronică a potențialului din cartiere cu informații generate de utilizatori.