Cele mai frumoase imagini cu Bucureștiul, premiate la ARCUB Gabroveni

Bucurestiul Meu

Cele mai frumoase imagini cu Bucureștiul, premiate la ARCUB Gabroveni

Concursul Bucureștiul Meu, organizat de București 2021 și București Optimist a ajuns la final. Timp de două săptămâni, bucureștenii au fost provocați să trimită cele mai bune fotografii cu orașul și să arate cum văd ei Bucureștiul secret: locuri de suflet, personaje colorate, inițiative care fac din București un oraș viu și trepidant.

 

În perioada 14-30 iulie, peste 35 de fotografi amatori au trimis imaginile lor. Fotografiile surprind viața de noapte a orașului, clădirile lui reprezentative, dar și locurile mai puțin cunoscute, oameni obișnuiți, locuitori ai orașului, în ipostazele vieții de zi cu zi, și imagini de la evenimentele culturale din Capitală.   Fotografiile au fost expuse într-o expoziție colectivă la parterul ARCUB Gabroveni și vor fi urcate, pentru posteritate, în aplicația București. Album de familie de pe website-ul bucuresti2021.ro, ce surprinde Bucureștiul de-a lungul timpului, sub toate aspectele sale.

Fotograful Cristian Vasile de la București Optimist a jurizat toate înscrierile și le-a premiat vineri seară pe cele din top 3. Premiul I a fost câștigat de Ana Dumitru, cu o fotografie alb-negru, care surprinde siluetele unor bicicliști, la ceas de seară. Câștigătoarea a plecat acasă cu o cameră video de acțiune MIO. Premiile II și III au fost câștigate de două fotografii pline de culoare. Autorii lor au primit câte un print mare cu imaginile surprinse de ei, numai bun de agățat pe peretele din sufragerie.

 

„Am fost surprins de numărul mare de fotografii trimise la concurs și de calitatea lor. Am descoperit multe locuri interesante pe care urmează să le vizitez cât de curând. Felicitari tuturor participanților și mai ales câștigătorilor. Imaginea cu luna este preferata mea.” a spus fotograful Cristian Vasile.

 

Concursul Bucureștiul Meu face parte din evenimentele organizate în cadrul candidaturii orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Expoziția cu fotografiile înscrise în concurs va fi deschisă pentru public până pe 31 august, la parterul ARCUB Gabroveni. Intrarea este liberă.

 

Bucureștiul candidează la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021. Mai mult decât o denumire pretențioasă, acest titlu nu este doar un premiu sau o înșiruire de festivaluri culturale. Structurat sub forma unei trilogii, programul București | Memoria Explorarea | Imaginarea Orașului lansează candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Bucureștiul devine atât cadru de desfășurare, cât și protagonist, iar locuitorii lui generatori de conținut. Te invităm să afli mai multe atât online, pe www.bucurești2021.ro, cât și vizitându-ne la Info Point-ul de la ARCUB Gabroveni.