imaginare2

Între 15 iulie — 31 octombrie a treia parte a proiectului — Imaginarea Orașului — te invită în egală măsură să visezi și să te implici direct în transformarea orașului.

Mucuresti_MEI_Imaginarea-01

Acest proiect lansează candidatura orașului București

la titlul de Capitală Europeană a Culturii pentru anul 2021

Modul în care Bucureștiul se transformă zi de zi depinde de tine mai mult decât crezi. Cu fiecare pas pe care-l faci, cu fiecare inițiativă reușită, conturezi orașul de mâine începând de azi.

 

Între 15 iulie — 31 octombrie a treia parte a proiectului — Imaginarea Orașului — , te invită în egală măsură să visezi și să te implici direct la transformarea orașului. Pe lângă manifestările culturale cu care și-a obișnuit publicul, Centrul Cultural European al Capitalei de la ARCUB Gabroveni găzduiește o serie de evenimente special dedicate candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. Li se alătură evenimente partenere, ce se vor desfășura de-a lungul și de-a latul Bucureștiului, cât și acțiuni punctuale care converg aceluiași spirit.

Titlul de Capitală Culturală Europeană este mai mult decât o denumire pretențioasă, un premiu de merit sau un festival cultural. Această candidatură are în primul rând nevoie de sprijinul tău.

 

În paralel, acțiunile etapelor MEMORIA și EXPLORAREA continuă, locuitorii fiind invitați să participe direct la cartografierea afectivă a orașului cu fotografii și secvențe filmate atât din trecut, cât și din prezent.

 

Alătură-te #Bucuresti2021 și vino să conturăm, pas cu pas, Bucureștiul realist din viitor!

CALENDAR DE EVENIMENTE

De-a lungul ultimelor patru luni am privit întâi în trecut. Am răsfoit file de poveste ale orașului și am cartografiat memoria afectivă a locuitorilor săi, pe care le-am expus în spațiul real și virtual. Apoi am privit în prezent. Am ieșit pe străzi, căutând să descoperim aspecte neștiute, ascunse, ale orașului în care locuim. E nevoie de instrospecție pentru a crea o proiecție. Bucureștiul oferă surse de inspirație pe care adesea le trecem cu vederea. Vom căuta să-i desenăm o traiectorie coerentă, pornind de la direcții deja existente, prin intermediul cărora vom privi spre viitor. Așadar, în a doua jumătate a verii și la începutul toamnei îți propunem să ni te alături la următoarele evenimente:

 

LA ARCUB GABROVENI

 

 

Miercuri
15 iulie
-
Joi
30 iulie
-

 

Miercuri
15,22,29 iulie
/
Miercuri
2,9,16,23,30 septembrie
/
Miercuri
7,14,21,28 octombrie
-
Intersecțiile de miercuri
Marţi
1 septembrie
-
Duminică
27 septembrie
-
Vineri
18 septembrie
-
Sâmbătă
19 septembrie
-
Joi
1 octombrie
-
Sâmbătă
31 octombrie
-
Luni
12 octombrie
-
Miercuri
14 octombrie
-

CARAVANA BUCUREȘTI 2021

Vineri
17 iulie
-
Sâmbătă
8 august
-
Luni
10 august
-
Joi
10 septembrie
-
Duminică
20 septembrie
-
Vineri
4 septembrie
-
Duminică
6 septembrie
-
Sâmbătă
19 septembrie
-
Duminică
20 septembrie
-

 

ARCUB Gabroveni este gazda unor transmisiuni live la radio, la posturile partenere București FM, RFI și Radio Romania Cultural.

Mai multe activități vor fi anunțate pe site-ul nostru și în social media, iar la info point-ul de la ARCUB Gabroveni, echipa noastră îți va explica cum poți participa la cartografierea afectivă a trecutului și prezentului orașului, care continuă pe parcursul întregii veri. Împreună desenăm Bucureștiul!

Imagini din cadrul proiectului